M

Wij zijn er even tussenuit

Van 22 juni tot en met 1 juli zijn wij kort gesloten om wat energie bij te tanken.
Het kan daaroor even duren voor wij weer helemaal bij zijn met de email en de terugbelverzoeken maar we vergeten jullie niet!

Birgitte Brouwer

Tevreden klanten

Infraroodbeelden gemaakt

 • Level II Clinical Thermographer
 • Orthomoleculair Therapeut volgens de klinische psycho-neuro-immunologie (kPNI)
 • Hormoonspecialist.
 • Level II Clinical Thermographer
 • Orthomoleculair Therapeut volgens de klinische psycho-neuro-immunologie (kPNI)
 • Hormoonspecialist.

Tevreden klanten

Infraroodbeelden gemaakt

Sinds 2009 een vertrouwd adres


Gemiddeld 4.81

van 861 beoordelingen

Thermografie Amsterdam: – Amsterdam – Joure
Gezondheidshuis Vi Veri: – Maastricht – Oostende, Lommel (België)

Over digitale medische thermografie

Wat is medische thermografie?

Medische thermografie is een uniek onderzoek dat met behulp van een speciale infraroodcamera veranderingen van de fysiologie kan waarnemen die voorafgaan aan aandoeningen. Dit kunnen onder andere hormonale veranderingen, ontwikkeling van bloed- vaten (angiogenese), lymfestagnatie of veranderingen aan de schildklier zijn.

Wat is borstthermografie?

Borstthermografie is een toepassing van medische thermografie die de mogelijkheid biedt om iemand zonder straling en zonder aan te raken op een volledig pijnloze manier te scannen op aanwijzingen van borstaandoeningen.

p

Thermografie is geen vervanging van andere onderzoeken zoals mammografie, echografie, MRI of zelfonderzoek maar eerder een aanvulling daarop. De uitslag van een thermografisch rapport is dan ook geen diagnose maar een risicoanalyse.

Mijn verhaal

Ik wist al langer van het bestaan van medische thermografie, het is zeker niet nieuw maar de tijd was er in Nederland nog niet rijp voor.
Ondertussen begon ik in 2009 met studies medische basiskennis en Orthomoleculair therapeut volgens de klinische Psycho-Neuro-Immunologie. Kort daarna kwam de thermografie van Meditherm/ACCT erbij. De eerste klanten brachten hun vriendinnen mee en de reacties zijn vaak hartverwarmend. Uit de snel groeiende klantenkring die voornamelijk via mond-tot-mond reclame tot stand is gekomen blijkt dat er wel degelijk behoefte is aan dit soort aanvullende methodes.

De combinatie van medische thermografie met kennis over de hormoonhuishouding, orthomoleculaire voeding en lifestyle maakt het mogelijk om een integrale kijk op borstgezondheid te bieden.

De voordelen van borstthermografie

 • Maakt geen gebruik van straling
 • Is ook geschikt voor vrouwen met dicht borstklierweefsel, dat je wel bij jongere vrouwen aantreft
 • Gebeurt zonder aanraking
 • Is als het maken van een pasfoto
 • Is een aanvullende methode die je veilig zo vaak kunt doen als je wilt.

Medische Thermografie detecteert de subtiele fysiologische veranderingen die gepaard gaan met borst-pathologie. Onze beelden worden van een gedegen verslag voorzien door de thermografische artsen van de interpretatieservice van het ACCT (zie ook hieronder). Omdat dit artsen zijn spreken zij de taal van jouw arts of specialist en kan deze contact opnemen met zijn collega van het ACCT.

Jouw eigen arts of specialist kan aan de hand van deze kennis stappen ondernemen en een zorgvuldig programma uitrollen om verder te diagnosticeren en/of jou te monitoren tijdens én na een behandeling.

Verder lezen over Thermografie?

Wij hebben op deze site een pagina gemaakt waar alles nog eens wordt uitgelegd en je ook kunt lezen hoe een afspraak bij ons er uit ziet en wat je daarna kunt verwachten.

> Wat is Medische Thermografie? 

Internationaal Gestandaardiseerd

Aangesloten bij het ACCT

Thermografie Amsterdam is als enige in Nederland aangesloten bij het American College of Clinical Thermology.

Als lid zijn wij gecertificeerd als level II thermografen en worden onze beelden geïnterpreteerd en van een rapportage voorzien door de thermologische artsen van het ACCT. Wij werken uitsluitend met de FDA-goedgekeurde apparatuur van Meditherm.

ACCT

The American College of Clinical Thermology Inc (ACCT) is the fastest growing and pre-eminent professional organization dedicated to the advancement of thermology and thermography through education, research, and professional development.

Timmy Carle

Samenwerking met onze collega in België

Een ander belangrijk voordeel hiervan is dat erkende ACCT-praktijken wereldwijd elkaars klanten kunnen uitwisselen. Wij hebben daarom besloten om voor België en Limburg samen te werken met Timmy Carlé van Gezondheidshuis Vi Veri in Hamme (België)

Zowel wijzelf als Timmy werken uitsluitend met gecertificeerde thermografische artsen en door de FDA voor medisch gebruik goedgekeurde apparatuur.

s

Let Op!

In tegenstelling tot wat wel wordt beweerd kan de digitale temperatuurinformatie in onze infraroodfoto’s NIET voor vergelijking worden uitgelezen  in de software van andere thermografen die met Flir werken en andersom ook niet.

WAAR KUN JE TERECHT VOOR THERMOGRAFIE VAN MEDITHERM

In Amsterdam en Joure: Thermografie Amsterdam

Uiteraard in Amsterdam bij Birgitte Brouwer! Iedere week zijn wij meerdere dagen geopend aan de Rijnsburgstraat 96, vlak naast de ringweg A10 en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Adres en routebeschrijving. Eens in maand ook in Joure.

België en Limburg: Onze Collega Timmy Carlé

In Maastricht, Oostende (B) en Lommel (B) kunnen wij van harte aanbevelen om een afspraak te maken bij Gezondheidshuis Vi Veri van Timmy Carlé.

Internationaal

Bij iedere kliniek die is aangesloten bij het American College of Clinical ThermologyAlle aangesloten klinieken staan vermeld in deze lijst.

Wat andere vrouwen over ons zeggen

Marion

Ik raad thermografie bij iedere vrouw aan.
De organisatie rond de afspraken is helder en professioneel.
Birgitte is een prettige persoonlijkheid.
Ze geeft goede en duidelijke informatie met een stralende glimlach.

Tonny

Voor mij is de thermografie een jaarlijkse update over de gezondheidstoestand betreffende mijn borsten en omliggend gebied.
Daarbij geeft Birgitte duidelijke en heldere uitleg betreffende aangrenzende zaken zoals bv. medicijngebruik.

Dineke

Sinds 2 jaar laat ik mij jaarlijks controleren middels thermografie.
Dit is voor mij een bewuste keus.
Ik wil niet dat mijn borsten plat gedrukt worden en daarmee gezonde cellen/gezond weefsel beschadigd wordt.
Thermografie is een goed instrument om eventuele beginnende ontstekingen op te sporen.
Thermografie Amsterdam bevalt prima en is gemakkelijk te bereiken.

Nieuws en Informatie uit het Blog

Kennis geeft keuzes, wees goed geïnformeerd over thermografie

Kennis geeft keuzes, wees goed geïnformeerd over thermografie

Als het over digitale thermografie gaat dan zijn er een aantal vragen die steeds weer terugkeren Wat is thermografie eigenlijk? Is het betrouwbaar? Kan ik zien of ik borstkanker heb en moet ik nog een mammografie maken of kan ik alleen thermografie doen? Het begint...

Met de billen bloot

Met de billen bloot

 Ja de stap is gezet, of ik heb weer een ✅ gezet (zoals wij dit thuis zeggen,-). Het is al weer een tijdje geleden, mijn laatste bericht naar jullie. Ik heb weer zo veel te vertellen. Ik maak even een kleine inhoudsopgave: En ik zei altijd nee.Ja ik heb een...

Routebeschrijving naar Joure

Routebeschrijving naar Joure

Thermografie Amsterdam Locatie Joure Met ingang van februari 2019 kun je ons vinden in “De natuurwinkel” van Hieke Kammenga in Joure. Tolhûswei 2 8501 ZR Joure. Geef bij binnenkomst even aan dat je komt voor een thermografie-afspraak. Je mag dan plaats nemen in...

Vitamine K2 gaat bontontkalking en aderverkalking tegen

Vitamine K2 gaat bontontkalking en aderverkalking tegen

Vitamine K2 Wij zeggen het al een tijdje maar onlangs kwamen wij op youtube een aantal videos tegen over vitamine K2. Hierin komt Professor Vermeer van de Universiteit van Maastricht aan het woord met een zeer opgetogen relaas over Vitamine K2. Het wordt nog net geen...

wpChatIcon