SO-CHECK

De nieuwe So-Check

Nu inclusief 7 vitamines als:

Vitamine A, C, E, D,  B6, B12, foliumzuur (B9/B11).

* NIEUW* is de aanvulling van deze vitamines.
De bloedwaarde zegt weinig tot niets of er wel genoeg biologisch actieve vormen van deze vitamine(n) in de weefsels c.q. cellen aanwezig zijn.

Omdat we altijd “WORK IN PROCESS” blijven

Het komt eigenlijk niet voor dat er in een thermografische rapport geen verbeterpunten mogelijk zijn. Jouw foto’s kunnen dan b.v. wel stabiel en low risk  zijn, echter dit geeft nog niet aan dat dit optimaal  is.
Een classificatie van “within normal limits” is uiterst zeldzaam.

Ouderdomsklachten ammehoela!!

Wees eens eerlijk ga jij niet voor optimaal? Of neem je de klachten voor lief…nee toch.
Dan is de grote vraag “maar wat moet ik doen ik leef al heel gezond”. Helaas dit is bij mij ook het geval echter de SO-CHECK geeft aan dat er werk aan de winkel is.

Wees je zo bewust van de factorenzoals tekorten, toxische belasting en oxidative stress die leiden tot welvaartziektes. Er is een slimme manier om het bewustzijn ten aanzien van deze processen te vergroten. Het blijkt het in de meeste gevallen niet genetisch te zijn maar om epigenetische veranderingen te draaien. Het goede nieuws is hier hebben we invloed op! Een eenvoudige manier om dit te monitoren is de SO-CHECK. Deze meet niet de stofjes in het bloed maar in het weefsel, zo krijgen we een beeld van wat er ook daadwerkelijk beschikbaar is.

 • Een voorbeeld is b.v. magnesium. Als je hier naar kijkt in het bloed dan zie je maar 1%.
 • Waar ook veel verwarring over ontstaat is bij het meten van B6, deze heeft namelijk de eigenschap om zich op te stapelen met alle neurologische gevolgen van dien.
 • Om van B12 een duidelijk beeld te krijgen is ook lastig vooral als je deze slikt.

Maar hoe zit het dan met een hormoononderzoek?

Helaas ken ik op dit gebied maar een test waar ik op zou willen varen en dit is de  De DUTCH Cycle Mapping™ PLUS test. Deze brengt niet alleen oestrogeen en progesteron in kaart gedurende de maandelijkse cyclus van de menstruatie, maar geeft ook de volledigheid van alle hormoonmetabolieten weer, samen met de cortisol-ontwaken respons. Heb je enkel een eenmalig bloed- of speeksel-onderzoek gehad dan is dit een altijd slechts een moment in tijd wat niet zo veel zegt. Ook de timing van het onderzoek komt heel nauw. Je hebt misschien weleens gehoord van de term subklinisch:

 • Een ziekte of letsel, zonder tekenen en symptomen die door lichamelijk onderzoek of een laboratoriumtest kunnen worden opgespoord; niet klinisch zichtbaar of subklinisch.

Heb je je hormonen al laten testen en ze zijn uit balans dan is de volgende vraag “WAAROM”.
Kijk en hier komt de de SO-CHECK van pas en kunnen we een hoop kosten besparen.

Meetwaarden die uit de SO-check komen

7 Van de 8 onderstaande vitaminen die we meten met de SO-CHECK zijn wel hele belangrijke markers.

Vitamine D3

Het hebben van voldoende hoeveelheden vitamine D (in combinatie met vitamine K) is absoluut noodzakelijk voor het voorkomen van borstkanker.

Jodium

Jodium is belangrijk voor elke cel in je lichaam. De schildklier in de eierstokken, de prostaat en de dikke darm zijn er afhankelijk van.

Magnesium

Studies hebben een direct verband aangetoond tussen een magnesiumtekort en kanker. Het helpt de hormoon- en slaapcycli te herstellen en ontstekingen te reguleren.

Selenium

Dit spoormineraal beïnvloedt de mechanismen waar de tumoren door groeien.

Vitamine B

Er zijn 8 B-vitamines die het lichaam beïnvloeden en ze zijn allemaal noodzakelijk voor de preventie van kanker. De SO-CHECK meet je B6, B12 en Foliumzuur. Om een volledig beeld te geven in de interactie heb ik hier een overzicht van alle B vitamines.

Vitamine C

Vitamine C is een krachtige antioxidant die essentieel is voor het immuunsysteem en de cardiovasculaire gezondheid. Het kan de dood van kankercellen triggeren door oxidatie.

IJzer

Een te laag en te hoog ijzergehalte kan het risico op kanker verhogen.

Vitamine K2

D3 en K2 horen bij elkaar voor een optimale calciumhuishouding en het versterken van de botten en ze spelen een belangrijke rol in het immuunsysteem en de hormonenbalans. Hier krijgen we geen beeld van met de  SO-CHECK maar wel via de VITA-K METING. Op deze pagina is  deze pagina is Professor Vermeer van de Universiteit van Maastricht aan het woord met een zeer opgetogen relaas over vitamine K2.

In totaal meet de SO-CHECK het volgende

 • 21 Mineralen. Schatting van tekorten en teveel aan mineralen en sporenelementen.
 • 15 Zware metalen. Evaluatie van overbelastingen met zware metalen.
 • 7 Vitaminen. Beoordeling van de biologische beschikbaarheid van vitamines in het weefsel.

De vernieuwde SO-CHECK borduurt verder op de voorgaande Oligo-metingen. Zo kunnen we blijven vergelijken met eerdere metingen als we deze al gedaan hebben. Deze uitgewerking is nog maar een begin dus blijf regelmatig even kijken 😉

De SO-CHECK is een must als je echt de puntjes op de I wilt zetten.

Beperk je thermografische afspraak niet tot alleen het monitoren van je gezondheid maar ga je thermische beelden optimaliseren. Kom erachter waar de missing link zit en ga gericht aan het werk. Zo staat er in je thermografische rapport geen behandeladvies. Dit zou je echt tekort doen gezien we allemaal uniek zijn. Waarom (mijn favoriete woord 😉 doet mijn lichaam wat het doet. “Iedere tumor ontstaat in een milieu van een chronische ontsteking. Als je de toestand van chronische ontsteking opheft, en de andere verstoringen oplost, herstelt het lichaam. Daarbij speelt natuurlijk wel mee hoe ver het ziekteproces gevorderd is”. Dit is een van de quotes die ik las in het boek van “De terugkeer van de homosapiens” van Dr. Leo Pruimboom. Dhr. Gabriel Devriendt Geeft aan dat andere oorzaken dan de 2% welke genetische mutaties zijn:

 1. STRESS. Leidt tot detox problemen.
 2. TOXINES.  Specifiek of aspecifiek.
 3. Congenanitale polymorfismen.
 4. Chronische tekorten.

Het grote beeld is belangrijk ik noem het altijd domino 

Wist je b.v. dat je van het slikken van alleen vitamine D zonder te kijken naar de interactie van anders voedingstoffen je dikker kan worden?

Heb je een laag Vitamine D?

En slik je alleen vitamine D. Dan zal je je kalium, vitamine A en magnesium verlagen en je calcium verhogen.

Als Calcium stijgt en Kalium daalt, stijgt de Ca/K-verhouding!

Dit belemmert de cellulaire gevoeligheid voor het schildklierhormoon, terwijl het ook de celdoorlaatbaarheid van hormonen en voedingsstoffen belemmert, wat leidt tot een vertragend effect van de schildklier, en mogelijk, gewichtstoename! 

De verhouding tussen Calcium en Kalium beïnvloedt de werking van de schildklier.

Hoe hoger deze ratio, hoe trager de schildklier.

Kortom slik niet zomaar iets 😉 Kijk altijd naar het hele plaatje.

Doe de SO-Check en krijg overzicht in jou processen.

 

Nieuw is ook de Cardi-Check

Deze test schat acute en chronische stress in door middel van vitale ritmische balans met behulp van 5 indicatoren: Cardiflex, Cardistress, ANS, cardiale coherentie en IRT.
In Nederland zijn er zo’n 1,55 miljoen mensen met een chronische hart- of vaatziekte doodsoorzaak nummer één. 
Bij vrouwen uiten hartklachten zich vaak anders dan mannen. Soms worden klachten verward met overgangsklachten.

Het meten van je vitamine D. Onderzoek toont aan dat vrouwen met een vitamine D-gehalte aan of boven de 150 nmol/l  een 80 % lager risico op borstkanker hadden dan vrouwen met minder dan 50 nmol/l.

De techniek van de SO-CHECK

De SO-CHECK is een spectrofotometer. Een spectrofotometer meet de concentratie van een bepaalde stof in een te analyseren monster door middel van de absorptie van zichtbaar licht. Achter deze link staat een youtube filmpje waarin dit principe wordt uitgelegd aan middelbare scholieren voor het vak Scheikunde.

De SO-CHECK is een meetapparaat dat dmv fotospectrometrie de concentraties van metalen en mineralen kan meten. Omdat fotospectrometrie op het weefsel in de hand wordt toegepast is het niet nodig haren, urine of bloed te testen. Bijkomend voordeel is dat deze test heel snel is en de uitslag direct beschikbaar is.

Het rapport van een SO-CHECK

Het rapport van de So-CHECK is verrassend uitgebreid. U krijgt een overzicht met daarin alle gemeten waarden afgezet tegen de gemiddelden.

Wil jij ook een SO-CHECK laten maken?

Dat kan altijd bij een afspraak voor thermografie.

Er zijn geen speciale voorbereidingen of afspraken nodig anders dan deze:
Voor deze test is het nodig dat jouw bloedgroep bekend is.

Zonder jouw bloedgroep kan de test niet worden uitgevoerd!

Misschien ook interessant…

Intermittent Living Coach

Intermittent Living Coach

Augustus 2020: Birgitte doet de opleiding tot Intermittent Living Coach bij KPNI België Het motto voor intermittent living is dit: “What doesn’t kill you, makes you stronger” Wat betekent dit in de praktijk?Vroeger stierven we vooral aan koude, hitte, infecties,...

De relatie tussen suiker, ons immuunsysteem en borstkanker

De relatie tussen suiker, ons immuunsysteem en borstkanker

Het wordt steeds duidelijker dat suiker invloed heeft op ons immuunsysteem en via die route ook op borstkanker. Op deze pagina zetten wij een aantal verbanden tussen suiker, insulineresistentie, ontstekingen en borstkanker op een rijtje. INHOUDSuikers zijn kryptonite...

Boxtel

Boxtel

Thermografie Amsterdam is nu ook aanwezig in Brabant, in de driehoek Den Bosch – Tilburg – Eindhoven!

Barneveld

Barneveld

Wij zijn heel trots dat wij nu kunnen aankondigen dat de thermografie van Meditherm nu ook beschikbaar is op een mooie locatie in het midden van het land in Barneveld.

Zwolle

Zwolle

Badhuiswal 8a8011 VZ ZwolleWij gaan thermografie aanbieden op een hele speciale plek in de prachtige stadsvilla van kunstenaar Marianne Gantzert. De 0.0 Art Gallery en het atelier Lab-Art.Scan de code Download de agenda-app Maak een afspraak!De agenda voor Zwolle...

Met de billen bloot

Met de billen bloot

Ja deze stap is gezet, of ik heb weer een ✅ gezet (zoals wij dit thuis zeggen,-). Het is al weer een tijdje geleden, mijn laatste bericht naar jullie. Ik heb weer zo veel te vertellen. Ik maak even een kleine inhoudsopgave: En ik zei altijd nee.Ja ik heb een...

Waarom het meten van je CRP een waardevolle aanvulling is op je thermografie onderzoek.

Waarom het meten van je CRP een waardevolle aanvulling is op je thermografie onderzoek.

Met de test voor hs-CRP ontdekken we chronische – ook wel “stille” – of “laaggradige” ontstekingen.

Met CRP bloedwaardes is het net als met thermografie mogelijk om aanwijzingen te vinden van ontstekingen. Thermografie doet dit door het zoeken naar warme plekken, de CRP-test doet dit door in het bloed te zoeken naar eiwitten die een ontsteking verraden.