Wist je dat de schildklier en lever dikke maatjes zijn?

Wist je dat de schildklier en lever dikke maatjes zijn? 

De lever fungeert als het ultieme filter van het lichaam, dag in dag uit gifstoffen afvoerend om het bloed gezond te houden. Maar wist je ook dat de lever meer dan 500 andere jobs heeft, waaronder de metabolisering van hormonen?

Een trage schildklier heeft niet alleen invloed op het algehele lichaam, maar ook op de lever. De lever heeft namelijk een belangrijke rol bij de omzetting van het hormoon T4 naar de actieve vorm T3, wat essentieel is voor veel lichaamsfuncties. Wanneer de schildklier traag werkt, kan de lever onvoldoende T3 produceren, wat kan leiden tot symptomen zoals vermoeidheid, gewichtstoename, een trage stofwisseling en andere problemen.

Het is cruciaal dat T3 goed functioneert, omdat het een belangrijk hormoon is dat nodig is voor diverse lichaamsfuncties, zoals het reguleren van de stofwisseling, het bevorderen van groei en ontwikkeling, en het handhaven van een gezonde lichaamstemperatuur. Als de lever niet naar behoren functioneert en onvoldoende T3 kan produceren, kan dit leiden tot diverse gezondheidsproblemen. Belangrijk proces!

Als de lever traag werkt, dan wordt het verwijderen van gifstoffen uit het lijf lastiger. Daardoor blijven oestrogeen en xeno-oestrogenen te lang hangen, wat kan leiden tot oestrogeendominantie en de lever-ontgiftingsfunctie belemmert. En ja, dat leidt weer tot verminderde schildklierfunctie!

Zelfs al zijn de TSH-niveaus normaal, dan kan het zo zijn dat de lever problemen heeft en jij schildklierproblemen ervaart zonder duidelijke veranderingen in laboratoriumresultaten.

Om de lever en schildklier gezond te houden is het belangrijk om te focussen op voedingstekorten, een gezonde darmflora, het vermijden van ontstekingsbevorderende voeding en het spoelen van gifstoffen uit het lijf met genoeg schoon, mineraalrijk water!

Het lichaam is super complex en de lever en schildklier zijn net als andere systemen in het lichaam van elkaar afhankelijk voor je gezondheid van je borsten.

Voel je je helemaal uit balans door hormonale klachten? Check dan je mineralen, leverontgifting pathway en leverbloed waardes te boeken bij je borstthermografie bij Thermografie Amsterdam!

Angiogenese Artsen Asymmetrie Auto-immuunziekte Bloedsuikerspiegel Boobies Borstgezondheid borstkanker Darmen Detox Evaluatie Gal Gemotiveerd Hormoonverstoring Hotspots IJzer Jonge vrouwen Knobbel Koper Lever Lymfecongestie Lymfestelsel Oestrogeen Oestrogeendominantie Oligoscan (SO-check) Ontgifting Opgeblazen gevoel Oxidatieve stress Perimenopauze Presentatie Radiologen Risico op borstkanker Routebeschrijving Schildklier Stemmingswisselingen Stress Studies Sympathische zenuwstelsel Toxische belasting Verantwoordelijkheid Vitamine A Vitamine D Vitamine K2 Vroege detectie Zink


Meest gelezen

Thermografie Amsterdam

DOE EEN TERUGBELVERZOEK

Door de drukte ben ik soms moeilijk bereikbaar.
Als je graag teruggebeld wilt worden dan kan dat.
Laat jouw nummer en een korte omschrijving hier achter.
Ik streef er naar om binnen drie werkdagen terug te bellen.

© 2022 Thermografie Amsterdam