De Verbinding tussen Mondgezondheid en Algehele Gezondheid: Ontdek de Meridianentandkaart

De Verbinding tussen Mondgezondheid en Algehele Gezondheid

De conditie van je tanden en tandvlees weerspiegelt je algehele gezondheid.

Onze mond fungeert als de burgemeester van het lichaam. De gezondheid van je tanden heeft een enorme impact op je algehele welzijn en gezondheid, omdat alle delen van je lichaam met elkaar verbonden zijn.

Dr. Ellie Campbell is een expert op het gebied van het informeren van artsen en leken over de voordelen van thermografie, vroegtijdige detectie en omkeer van veranderingen in borstkanker.http://campbellfamilymedicine.com


Hoe Onze Tanden Gelinkt Zijn aan Onze Organen via Meridianen

Wist je dat er een boeiende connectie bestaat tussen onze tanden en verschillende organen in ons lichaam? De Meridianen-tandkaart onthult deze verrassende link.

Zo heeft elke tand z’n eigen ‘route’ of meridiaan die direct in verbinding staat met een bepaald orgaan. Een leuk voorbeeld: de bovenste rechter voortand heeft een lijntje lopen naar de dunne darm. En die scherpe hoektanden? Die zijn gekoppeld aan onze galblaas en lever. Onze kiezen? Die communiceren dan weer met organen zoals de maag, nieren en zelfs de blaas.

Maar hier komt het interessante: problemen met een specifieke tand kunnen een domino-effect veroorzaken en problemen in het daarmee verbonden orgaan. Stel je voor, een infectie in een kies kan ervoor zorgen dat je opeens ademhalingsproblemen krijgt!

Neem eens een kijkje op de interactieve Meridianen-tandkaart. Het geeft je een fascinerend inzicht in deze unieke connecties in ons lichaam.


Meridianen: De Energiebanen van ons Lichaam
Onze cellen praten met elkaar met behulp van kleine lichtdeeltjes. Dit zorgt ervoor dat alles in ons lichaam soepel loopt. Onze zenuwen sturen berichtjes met deze lichtdeeltjes naar alle delen van ons lichaam. Daarnaast hebben we meridianen, dat zijn net als snelwegen voor energie. Samen zorgen ze ervoor dat ons lichaam energiek en verbonden blijft.

Waarom Je Tanden Belangrijk Zijn Voor Je Gezondheid
Ook dokters zeggen dat gezonde tanden super belangrijk zijn voor je hele lichaam. Onderzoeken laten zien dat als je tanden of tandvlees niet gezond zijn, dit ook problemen kan veroorzaken in andere delen van je lichaam. Slechte bacteriën in je mond kunnen namelijk stofjes maken die voor ontstekingen zorgen. En dat is niet goed voor je gezondheid!

Volgens Dr. Thomas Levy, een echte expert op dit gebied, hoeft een tand niet pijnlijk te zijn om problemen te veroorzaken. Sterker nog, sommige ‘stille’ tandinfecties kunnen zelfs #hartaanvallen veroorzaken.

Hidden Epidemic: Silent Oral Infections Cause Most Heart Attacks and Breast Cancers

Het belang van de connectie tussen tanden en ziektes wordt ook erkend in de westerse geneeskunde. Onderzoeken tonen aan dat mondgezondheid een grote invloed heeft op onze algehele gezondheid. Problemen met tanden en tandvlees kunnen chronische aandoeningen in andere delen van het lichaam veroorzaken. Schadelijke bacteriën in de mond kunnen chemicaliën vrijgeven die ontstekingen door het hele lichaam bevorderen. Dit heeft directe gevolgen voor onze gezondheid. 

Systeem

Wat gebeurt er tijdens en na een Wortelkanaalbehandeling?

Bij een wortelkanaalbehandeling haalt de tandarts het binnenste van je tand eruit, dat we het pulpaweefsel noemen. Dit wordt schoongemaakt en daarna weer netjes opgevuld. Het is belangrijk om te weten dat dit pulpaweefsel helpt om de tand te voeden en ook zorgt dat we kunnen voelen als iets warm of koud is. Door deze behandeling stopt de pijn in de tand omdat de zenuw wordt weggehaald en wordt de bloedtoevoer naar die plek stopgezet.

Het bijzondere van pijn is dat het ons lichaam vertelt als er iets niet klopt. Als er na de behandeling toch een ontsteking of infectie komt, voelen we dit vaak niet direct. Dit komt omdat de zenuwen, die normaal gesproken de pijn voelen, er niet meer zijn. Mocht er toch een ernstige ontsteking ontstaan, zoals een abces, dan moet dit snel behandeld worden. Het is belangrijk om te weten dat langdurige ontstekingen kunnen leiden tot andere gezondheidsproblemen. Er zijn onderzoeken die aantonen dat zulke ontstekingen gelinkt kunnen zijn aan ziekten zoals hartziekten en kanker. Ook zijn wortelkanalen gevoeliger voor infecties en ontstekingen.

Meer hierover lees je hier.

Hier zijn nog enkele andere voorbeelden van hoe mondgezondheid verband houdt met specifieke gezondheidsproblemen:

  1. Longontsteking: Slechte gezondheid van het tandvlees kan het risico op longontsteking met 3,9 keer vergroten.
  2. Hart- en vaatziekten: Ontstoken tandvlees en parodontale-aandoeningen verhogen het risico op hart- en vaatziekten met ongeveer 20%.
  3. Dementie en de ziekte van Alzheimer: Chronische tandvleesaandoeningen worden in verband gebracht met een verhoogd risico op Alzheimer, en algemene slechte mondgezondheid wordt geassocieerd met dementie.
  4. Osteoporose: Vrouwen met osteoporose hebben vaak 3 tanden minder als gevolg van verzwakte kaakbotten.

Deze voorbeelden illustreren duidelijk dat er een sterke link bestaat tussen mondgezondheid en algemene gezondheidsproblemen. Het is daarom essentieel om goed voor onze tanden en tandvlees te zorgen om ernstige gezondheidscomplicaties te voorkomen.

En hier komt het beste nieuws: 

Investeer vandaag nog in de gezondheid van je mond en geniet van alle extra voordelen die thermografie biedt voor je hoofd en nek, tandvlees,sinussen, kaakgewricht (TMJ), halsslagaders en meer.

Neem contact met ons op via [email protected] of stuur ons een bericht via WhatsApp op 06-14115846 om je afspraak te plannen.

Investeer vandaag nog in de gezondheid van je mond en geniet van alle extra voordelen die een goede mondgezondheid met zich meebrengt voor je algehele welzijn. We kijken ernaar uit om je te helpen!

Afspraak maken (3) AGES (2) Amsterdam (2) Auto-immuunziekte (4) Barneveld (2) Bijnieren (3) Blauw Licht (2) Bloedarmoede (4) Bloedonderzoek (2) Bloedsuikerspiegel (9) Borstgezondheid (7) borstkanker (7) Boxtel (2) Calcificatie (3) Calcium (3) Ceruloplasmine (2) Cholesterol (3) Circadiaans Ritme (2) Circadian ritme (3) Cortisol (3) Darmen (7) Detox (6) Diabetes (6) DNA (2) Echografie (4) Endocrine disrupters (5) energie (11) Energieproductie (3) Enzymen (2) Estrogeen dominantie (3) Fibrocystic breast (6) Fibrotisch borstweefsel (6) Fysiologie (2) Gal (3) HbAic (3) Heerenveen (2) Hoge bloedruk (2) Hormoonhuishouding (10) Hormoonverstoring (7) IJzer (9) IJzerrecycling (2) IJzersupplementen (2) Immuunsysteem (6) Insuline (3) Insulineresistentie (7) Jodium (4) Kalium (2) Knobbel (2) Koper (8) Laaggradige Ontsteking (4) Levensstijl (7) Lever (10) Lymfe (3) Lymfecongestie (6) Lymfestelsel (2) Maagzuur (4) Magnesium (5) Mammografie (5) Melatonine (2) Microcalcificaties (2) mineralen (6) Mondgezondheid (3) Morley Robbins (5) Oestrogeen (3) Oestrogeenbalans (2) Oestrogeendominantie (12) Oligoscan (SO-check) (17) Ontstekingen (6) Opgeblazen gevoel (3) Overgewicht (4) Oxidatieve stress (5) PCOS (2) Pijnlijke borsten (5) Prijslijst (2) Progesteron (2) Retinol (4) Risico op borstkanker (15) Routebeschrijving (6) Schildklier (15) Slaap (7) Spijsvertering (7) Stemmingswisselingen (4) Stofwisseling (4) Stress (17) Stressmanagement (10) Thermografie (18) Vita K (2) Vitamine (2) Vitamine A (4) Vitamine B (2) Vitamine C (2) Vitamine D (3) Vitamine K2 (3) Vitaminen (2) Vitamin K (2) Voeding (3) Vrije radicalen (2) Vroege detectie (4) Zink (3) Zwolle (2)


Meest gelezen

Thermografie Amsterdam

DOE EEN TERUGBELVERZOEK

Door de drukte ben ik soms moeilijk bereikbaar.
Als je graag teruggebeld wilt worden dan kan dat.
Laat jouw nummer en een korte omschrijving hier achter.
Ik streef er naar om binnen drie werkdagen terug te bellen.

© 2022 Thermografie Amsterdam