De Verbinding tussen Mondgezondheid en Algehele Gezondheid: Ontdek de Meridianentandkaart

De Verbinding tussen Mondgezondheid en Algehele Gezondheid

De conditie van je tanden en tandvlees weerspiegelt je algehele gezondheid.

Onze mond fungeert als de burgemeester van het lichaam. De gezondheid van je tanden heeft een enorme impact op je algehele welzijn en gezondheid, omdat alle delen van je lichaam met elkaar verbonden zijn.

Dr. Ellie Campbell is een expert op het gebied van het informeren van artsen en leken over de voordelen van thermografie, vroegtijdige detectie en omkeer van veranderingen in borstkanker.http://campbellfamilymedicine.com

De Verbinding tussen Tanden en Organen via Meridianen:

De Meridianen-tandkaart is een waardevol hulpmiddel dat laat zien hoe tanden verbonden zijn met specifieke organen en lichaamssystemen. 

Elke tand heeft een toegewezen meridiaan die geassocieerd is met een bepaald orgaan. Bijvoorbeeld, de bovenste rechter voortand is verbonden met de dunne darm, terwijl de hoektanden verbonden zijn met de galblaas en lever. Kiezen staan in verbinding met de maag, milt, nieren, blaas en andere organen. 

Als tandproblemen niet worden behandeld, kunnen ze problemen veroorzaken in het bijbehorende orgaan of lichaamssysteem. Een infectie in de bovenste rechter kies kan bijvoorbeeld ademhalingsproblemen veroorzaken, terwijl een probleem met de onderste linker kies de lever kan beïnvloeden. Ontdek de interactieve Meridianen-tandkaart en krijg een beter inzicht in deze verbindingen.

Meridianen en Energie: Begrijpen hoe ons Lichaam Werkt

Onze cellen communiceren met elkaar door middel van elektromagnetische signalen, zoals lichtdeeltjes. Dit helpt om verschillende functies in ons lichaam goed samen te laten werken. Het zenuwstelsel fungeert als een controlecentrum en gebruikt elektrische signalen om boodschappen te sturen tussen organen, weefsels en cellen. Daarnaast zijn er meridianen in ons lichaam, die dienen als kanalen voor communicatie tussen organen. Meridianen vormen een energienetwerk dat ons lichaam verbindt. We zijn als het ware energetische wezens, waarbij elektromagnetische signalen, elektrische paden en meridianen allemaal bijdragen aan de manier waarop ons lichaam functioneert.

De Impact van Mondgezondheid op Algemene Gezondheid:

Het belang van de connectie tussen tanden en ziektes wordt ook erkend in de westerse geneeskunde. Onderzoeken tonen aan dat mondgezondheid een grote invloed heeft op onze algehele gezondheid. Problemen met tanden en tandvlees kunnen chronische aandoeningen in andere delen van het lichaam veroorzaken. Schadelijke bacteriën in de mond kunnen chemicaliën vrijgeven die ontstekingen door het hele lichaam bevorderen. Dit heeft directe gevolgen voor onze gezondheid. 

Na een Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling is een tandheelkundige ingreep waarbij het pulpaweefsel van een tand wordt verwijderd. De ontstane holte wordt gedesinfecteerd en vervolgens opgevuld. Het tandpulpa is echter noodzakelijk om de tandstructuur te voeden en te hydrateren, en om warmte- en koude-gevoelens in de tanden te ervaren. Effectief gezien, verbreekt de tandarts de zenuwverbinding, zodat er geen pijn meer is, en sluit vervolgens de gezonde bloedtoevoer naar het gebied af. Hierdoor worden twee van de belangrijkste componenten van welzijn verwijderd: pijnreceptoren en bloedtoevoer.

Pijn fungeert als een waarschuwingssysteem dat er iets mis is. Tenzij het gebied ontstoken raakt, meestal na verloop van tijd, zijn we ons volledig onbewust van wat er gaande is. Wanneer we geen symptomen van pijn of ongemak hebben, wordt aangenomen dat alles in orde is. Als er echter een infectie in het gebied ontstaat, hebben we geen manier om dit te weten, omdat de pijnreceptoren in dat gebied zijn verwijderd. Als er een abces ontstaat, zal dit meestal als een spoedgeval worden behandeld, maar tegen die tijd kan de infectie zich al lang hebben ontwikkeld en andere gezondheidsproblemen hebben veroorzaakt. Chronische ontsteking wordt geaccepteerd als “de silent killers” die leidt tot chronische ziekten, hartziekten en kanker. Wortelkanalen zijn inherent vatbaar voor infectie en ontsteking.

Lees er meer over: https://drpompa.com/health/wisdom-teeth-removal-and-the-cavitation-connection/

Hier zijn nog enkele andere voorbeelden van hoe mondgezondheid verband houdt met specifieke gezondheidsproblemen:

  1. Longontsteking: Slechte gezondheid van het tandvlees kan het risico op longontsteking met 3,9 keer vergroten.
  2. Hart- en vaatziekten: Ontstoken tandvlees en parodontale-aandoeningen verhogen het risico op hart- en vaatziekten met ongeveer 20%.
  3. Dementie en de ziekte van Alzheimer: Chronische tandvleesaandoeningen worden in verband gebracht met een verhoogd risico op Alzheimer, en algemene slechte mondgezondheid wordt geassocieerd met dementie.
  4. Osteoporose: Vrouwen met osteoporose hebben vaak 3 tanden minder als gevolg van verzwakte kaakbotten.

Deze voorbeelden illustreren duidelijk dat er een sterke link bestaat tussen mondgezondheid en algemene gezondheidsproblemen. Het is daarom essentieel om goed voor onze tanden en tandvlees te zorgen om ernstige gezondheidscomplicaties te voorkomen.

En hier komt het beste nieuws: 

Gedurende de hele maand juni hebben we een mega speciale aanbieding! Normaal gesproken kost een uitgebreide thermografische afspraak van het hoofd (dus ook de kaak) plus de borsten €245,-, maar speciaal voor jou bieden we deze aan voor slechts €197,-! 

Dit komt neer op slechts 47,- euro bovenop je standaard borst-foto’s.

Investeer vandaag nog in de gezondheid van je mond en geniet van alle extra voordelen die thermografie biedt voor je hoofd en nek, tandvlees,sinussen, kaakgewricht (TMJ), halsslagaders en meer.

Dit is een unieke kans om tegen een gereduceerde prijs te investeren in de gezondheid van je mond en het welzijn van je hele lichaam.

Aarzel niet en profiteer van deze geweldige aanbieding in juni! Neem contact met ons op via [email protected] of stuur ons een bericht via WhatsApp op 06-14115846 om je afspraak te plannen en te profiteren van deze speciale aanbieding.

Investeer vandaag nog in de gezondheid van je mond en geniet van alle extra voordelen die een goede mondgezondheid met zich meebrengt voor je algehele welzijn. We kijken ernaar uit om je te helpen!

Auto-immuunziekte Barneveld Bloedsuikerspiegel Borstgezondheid borstkanker Darmen Detox DNA Echografie energie epigenetica Gal Genexpressie HbAic Heerenveen Hormoonverstoring IJzer IJzersupplementen Insuline Koper Lever Lymfe Lymfecongestie Mammografie Methylering Mondgezondheid Oestrogeen Oestrogeendominantie Oligoscan (SO-check) Oxidatieve stress Presentatie Progesteron Risico op borstkanker Routebeschrijving Schildklier Schildkliertest Spijsvertering Studies Suiker Thermografie Vitamine A Vitamine D Vitamine K2 Vroege detectie Zink


Meest gelezen

Thermografie Amsterdam

DOE EEN TERUGBELVERZOEK

Door de drukte ben ik soms moeilijk bereikbaar.
Als je graag teruggebeld wilt worden dan kan dat.
Laat jouw nummer en een korte omschrijving hier achter.
Ik streef er naar om binnen drie werkdagen terug te bellen.

© 2022 Thermografie Amsterdam