Vitaminen, Mineralen en de SO-Check

De SO-CHECK is een must als je echt de puntjes op de I wilt zetten

Beperk je thermografische afspraak niet tot alleen het monitoren van je gezondheid maar ga je thermische beelden optimaliseren.

Zo kom jij erachter waar de missing link zit en kun je gericht aan het werk.

Waarom (mijn favoriete woord 😉 ) doet mijn lichaam wat het doet.

Iedere tumor ontstaat in een milieu van een chronische ontsteking.
Als je de toestand van chronische ontsteking opheft, en de andere verstoringen oplost, herstelt het lichaam.
Daarbij speelt natuurlijk wel mee hoe ver het ziekteproces gevorderd is.
Dr. Leo Pruimboom – Word weer mens: De terugkeer van de homo sapiens (boek)

De  SO-Check

Evalueert in real-time de mogelijke tekorten en overbelasting. Voorkom tekorten aan voedingsstoffen en ben je bewust van een toxische belasting!

Er is een slimme manieren om het bewustzijn ten aanzien van borstkanker te vergroten.
Het is bekend dat tekorten aan vitamines, mineralen en een toxische belasting een grote rol spelen in de ontwikkelen van tumoren.

Maar het is genetisch!

Echer blijkt dat het in de meeste gevallen niet genetische te zijn maar om Epigenetische veranderingen te draaien.

Een eenvoudige manier om dit te monitoren is de SO-CHECK.

Deze meet het niet in het bloed maar in het weefsel zo krijgen we een beeld van wat er ook daadwerkelijk beschikbaar is.  Een voorbeeld is b.v. magnesium als je hier naar kijkt in het bloed dan zie je maar 1%. Waar ook veel verwarring ontstaat is bij het meten van B6, deze heeft namelijk de eigenschap om zich te stappelen met neurologische gevolgen van dien.
Om van B12 een duidelijk beeld te krijgen is ook lastig vooral als je deze slikt.

Stop met het nemen van geïsoleerde synthetische supplementen en begin met het binnenkrijgen van voedingsstoffen uit hele voedingsmiddelen of supplementen die alle onderdelen bevatten die ons lichaam nodig heeft.

Mineralen werken samen in ons lichaam en er kunnen onbedoelde gevolgen zijn als we synthetische supplementen nemen. Je kunt niet zomaar gezond worden zonder de natuur te respecteren. Het is belangrijk om samen te werken met de natuur.

De natuur heeft bepaalde regels die worden overtreden wanneer we geïsoleerde synthetische voedingsstoffen nemen. Bijvoorbeeld, vitamine D wordt altijd samen met vitamine A in de natuur gevonden in een verhouding die werkt voor ons lichaam, zoals in levertraan. Maar wat gebeurt er als we alleen vitamine D supplementen nemen?

Alle mineralen werken op elkaar in, zowel positief als negatief. Ze moeten in balans zijn om ons gezond te houden.

Oestrogeen en progesteron werken niet goed als er te weinig of te veel zink of koper is.

Dit gebeurt vaak als er te veel calcium is of als er niet genoeg mineralen zijn. Hormonen hebben mineralen nodig om goed te werken. Als er niet genoeg mineralen zijn of als de mineralen uit balans zijn, werken de hormonen niet goed. Mineralen reguleren ook de energieproducerende klieren in je lichaam. Door te begrijpen hoe mineralen samenwerken, kun je je hormonen en energieniveau in balans houden. Als hormonen mineralen beïnvloeden, kunnen mineralen op hun beurt hormoonspiegels beïnvloeden.

Dit zijn een aantal van de belangrijke markers die door de SO-check worden gemeten:

Vitamine D3

Het hebben van voldoende hoeveelheden vitamine D (in combinatie met magnesium,  retinol en vitamine K2) is absoluut noodzakelijk voor het voorkomen van borstkanker.
LEES VERDER—>> # Vitamine D

Jodium (Iodine)

In het borstweefsel geeft een tekort aan jodium klachten als mastopathie, welke gepaard kan gaan met veel goedaardige knobbels in de borsten.

Jodium is een mineraal dat van groot belang is voor je gezondheid. Het speelt een belangrijke rol in de schildklierfunctie en helpt bij de productie van hormonen die invloed hebben op de groei en ontwikkeling, de stofwisseling en de temperatuurregeling. Jodium is ook noodzakelijk voor de gezonde groei van de hersenen en het zenuwstelsel. Het is belangrijk voor een gezonde huid en het behoud van een normale energiebalans. Een tekort aan jodium kan leiden tot mastopathie, schildklierproblemen, zoals hypothyreoïdie en schildklierkanker.

Jodium speelt ook een rol in het beheersen van de productie van histamine door de omzetting van histidine in histamine te onderdrukken.  Jodium is effectief, maar werkt niet alleen, er moet ook rekening gehouden worden met andere factoren zoals koper, vitamine C en andere mineralen, voedingsstoffen en enzymen om de DAO-enzyme te reguleren. De beste bronnen van jodium zijn onder andere zeewier, kabeljauw, tonijn, garnalen, oesters, zuivel, eieren, aardappelen, pruimen en cranberries. Jodium wordt verdrongen uit het lichaam door hogere halogenen zoals brom, chloor en fluor.

LEES VERDER—->> # Jodium

Magnesium

Op de thermografische foto’s is een tekort aan magnesium vaak goed zichtbaar aan de spanning in bijvoorbeeld de schouders en rug.

Magnesium is erg belangrijk voor het goed functioneren van 3.751 eiwitten! Elk eiwit heeft voldoende magnesium nodig om optimaal te werken. Magnesium is ook nodig om …..
LEES VERDER—->> # Magnesium

Zink

Het is bekend dat zink een belangrijke rol speelt in de werking van het immuunsysteem, dus gezien de huidige wereldwijde omstandigheden is het niet verwonderlijk dat mensen hun zink-spel opvoeren. Maar opnieuw wordt de bron en de balans die de natuur voor ogen heeft, over het hoofd gezien.

Zink speelt een belangrijke rol in het lichaam en is betrokken bij…
LEES VERDER—->> #ZINK

Kalium / Potassium 

Kalium speelt ook een grote rol in het verwijderen van overtollig zout door het naar de urine te drijven. Zonder genoeg kalium in het systeem, blijft het zout zich opstapelen in het bloed en neemt de waterinhoud in het bloed toe.

Als de waterinhoud in het bloed toeneemt,…..
LEES VERDER—->>  # KALIUM

Selenium

Selenium is een mineraal dat betrokken is bij verschillende belangrijke processen in het lichaam en helpt om kanker te voorkomen.  Het is een antioxidant, wat betekent dat het helpt om schade aan celmembranen en DNA te voorkomen. Selenium speelt ook een rol bij de werking van de schildklier, waaronder de productie van hormonen die de stofwisseling reguleren. Het is ook noodzakelijk voor de gezondheid van het immuunsysteem, omdat het helpt om virussen en bacteriën te bestrijden. Selenium is belangrijk voor de gezondheid van de huid, haren en nagels. Een tekort aan selenium kan leiden tot een verminderde immuunfunctie, hartproblemen en andere gezondheidsproblemen.

LEES VERDER—->>  # SELENIUM

Vitamine B

Er zijn 8 B-vitamines die het lichaam beïnvloeden en ze zijn allemaal noodzakelijk voor de preventie van kanker.

B-vitamines zijn een groep van acht vitamines die belangrijk zijn voor het goed functioneren van het lichaam. Hieronder een overzicht van enkele van de belangrijkste functies van B-vitamines:

  1. B1 (thiamine) helpt bij de stofwisseling van koolhydraten en is nodig voor een gezonde hart- en zenuwfunctie.
  2. B2 (riboflavine) helpt bij de stofwisseling van eiwitten, vetten en koolhydraten en is belangrijk voor de gezondheid van de huid en ogen.
  3. B3 (niacine) helpt bij de stofwisseling van voedingsstoffen en is belangrijk voor de gezondheid van de huid en het zenuwstelsel.
  4. B5 (pantotheenzuur) helpt bij de stofwisseling van voedingsstoffen en is nodig voor de aanmaak van hormonen en cholesterol.
  5. B6 (pyridoxine) helpt bij de stofwisseling van eiwitten en is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen en neurotransmitters.
  6. B7 (biotine) helpt bij de stofwisseling van vetten, koolhydraten en eiwitten en is nodig voor gezonde haren, huid en nagels.
  7. B9 (foliumzuur) is belangrijk voor de groei van rode bloedcellen en helpt bij de preventie van aangeboren afwijkingen.
  8. B12 (cobalamine) helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen en is nodig voor een gezonde zenuwfunctie.

Vitamine E

Vitamine E is een krachtige antioxidant die cellen beschermt tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Een tekort aan vitamine E kan leiden tot verhoogde oxidatieve stress en gezondheidsproblemen. Deze vitamine speelt een cruciale rol in de interactie met oestrogeen, een hormoon dat bij vrouwen ontstekingen en bloedstolsels kan beïnvloeden. Terwijl oestrogeen de synthese van ontstekingsbevorderende prostaglandinen stimuleert, remt vitamine E deze. Vitamine E heeft ook invloed op het calciumgehalte in cellen, wat belangrijk is voor cel signalering. In de voeding komt vitamine E vooral voor in plantaardige oliën, noten en bepaalde vissen. Overmatige onverzadigde vetten kunnen ademhalingsproblemen veroorzaken, maar vitamine E beschermt hiertegen. Verschillende studies hebben de positieve effecten van vitamine E op de gezondheid bevestigd, zoals het verminderen van ontstekingen, het voorkomen van bloedstolsels en het beschermen van het DNA.

LEES VERDER—->># Vitamine E

Vitamine C

Vitamine C is een krachtige antioxidant die essentieel is voor het immuunsysteem en de cardiovasculaire gezondheid. Het kan de dood van kankercellen triggeren door oxidatie.

Ascorbinezuur is de meest verkochte vorm van vitamine C afkomstig van GMO-maïs en wordt gesynthetiseerd via een proces waarbij vluchtige zuren worden gebruikt. De meeste worden geproduceerd in China, waar ze berucht zijn omdat ze niet zo nauw nemen met de regels in de voedingsindustrie. Er is ook een nieuwe vorm die geproduceerd wordt uit paddestoelen.

“Een volwaardige, wat we noemen ‘Whole food vitamine C’, bevat  14 flavonoïden, rutine, tyrosinase, factoren P, K en J, koperionen, ijzer, mangaan, zink, fosfor, magnesium, selenium en ascorbinezuur”. Voorbeelden van bronnen van vitamine C zijn: zuurkool (uit het vat), citrusvruchten, paprika, kersen, kiwi en blauwe bessen.

LEES VERDER—>># Vitamine C

IJzer (Iron)

Een verstoord ijzer-recyclingsysteem geeft roest in het weefsel en zo een hoge oxidatieve stress.
LEES VERDER—>> # IJzer

Vitamine K2

Vitamine K is een vet-oplosbare vitamine en is goed bekend om de vitale rol die het speelt in de proteïnen die nodig zijn voor bloedstolling.

Vitamine K wordt ook erkend om te helpen bij het reguleren van calcium in het lichaam en om osteocalcin te activeren, een eiwit dat bijdraagt aan de accumulatie van calcium in de botten en tanden. Het werkt samen met andere vet-oplosbare vitaminen uit onze voeding, zoals vitamine A en D, om bepaalde proteïnen te voorkomen die zachte weefselcalcificatie….
LEES VERDER—->> # Vitamine K2

Vitamine A

Vitamine A of wel retinol is belangrijk voor het laden van koper naar een vorm die gemakkelijk gebruikt kan worden door het lichaam. Dit regelt de ijzerstofwisseling, koperafhankelijke anti-oxidanten en energieproductie. Wanneer er een tekort is aan vitamine A, zal het lichaam hierdoor meer kwetsbaar zijn voor oxidatieve stress en uitputting. Vitamine A regelt ook de ijzerhuishouding door modulatie van ceruloplasmin en hepcidinexpressie in de lever.
LEES VERDER —>> # Vitamine A

B12

B12 heeft veel voordelen in ons lichaam, van preconception, zwangerschap tot schildkliergezondheid, ontwikkeling van rode bloedcellen en zo veel meer. Deficiënties kunnen worden veroorzaakt door het zijn van een veganist of vegetariër, aangezien B12 van dierlijke oorsprong is, lage HCL-niveaus (maagzuur) door chronische stress, en bepaalde medicijnen, zoals …
LEES VERDER —>> # Vitamine B12

Foliumzuur

Folaat is de natuurlijke vorm van vitamine B9 en wordt verkozen boven de synthetische vorm, folaat. Folaat wordt in de darm gemakkelijk omgezet in de actieve vorm van vitamine B9 en door het lichaam opgenomen voor ….
LEES VERDER—->> # Foliumzuur

 

Voorbeeld van een meetresultaat

Het compete meetresultaat wordt gepresenteerd in een overzichtelijke lijst met ideale bandbreedtes:

* De Cardi-Check

Deze test schat acute en chronische stress in door middel van de vitale ritmische balans tussen 5 indicatoren: Cardiflex, Cardistress, ANS, Cardiale coherentie en IRT.
In Nederland zijn er zo’n 1,55 miljoen mensen met een chronische hart- of vaatziekte en het is doodsoorzaak nummer één. 
Bij vrouwen uiten hartklachten zich vaak anders dan mannen. Soms worden klachten verward met overgangsklachten.

Een typisch meetresultaat can de cardi-check zie je hieronder:

De techniek van de SO-Check

De SO-CHECK is een spectrofotometer. Een spectrofotometer meet de concentratie van een bepaalde stof in een te analyseren monster door middel van de absorptie van zichtbaar licht. Hier een youtube filmpje waarin dit principe wordt uitgelegd aan middelbare scholieren voor het vak Scheikunde.

De SO-CHECK is een meetapparaat dat dmv fotospectrometrie de concentraties van metalen en mineralen kan meten. Omdat fotospectrometrie in dit geval op het weefsel in de hand wordt toegepast is het niet nodig haren, urine of bloed te testen. Bijkomend voordeel is dat deze test heel snel is en de uitslag direct beschikbaar is.

Wilt u ook een SO-CHECK laten maken?

Voor deze test is het nodig dat uw bloedgroep bekend is.
Zonder uw bloedgroep kan de test niet worden uitgevoerd!

De SO-Check is zowel los op zichzelf als bij een afspraak te boeken.
Je kunt daarbij kiezen uit een afspraak voor thermografie, een orthomoluculair consult of een combinatie.

Het complete overzicht met prijzen staat op de boekingspagina:

Afspraak maken (3) AGES (2) Amsterdam (2) Auto-immuunziekte (4) Barneveld (2) Bijnieren (3) Blauw Licht (2) Bloedarmoede (4) Bloedonderzoek (2) Bloedsuikerspiegel (9) Borstgezondheid (7) borstkanker (7) Boxtel (2) Calcificatie (3) Calcium (3) Ceruloplasmine (2) Cholesterol (3) Circadiaans Ritme (2) Circadian ritme (3) Cortisol (3) Darmen (7) Detox (6) Diabetes (6) DNA (2) Echografie (4) Endocrine disrupters (5) energie (11) Energieproductie (3) Enzymen (2) Estrogeen dominantie (3) Fibrocystic breast (6) Fibrotisch borstweefsel (6) Fysiologie (2) Gal (3) HbAic (3) Heerenveen (2) Hoge bloedruk (2) Hormoonhuishouding (10) Hormoonverstoring (7) IJzer (9) IJzerrecycling (2) IJzersupplementen (2) Immuunsysteem (6) Insuline (3) Insulineresistentie (7) Jodium (4) Kalium (2) Knobbel (2) Koper (8) Laaggradige Ontsteking (4) Levensstijl (7) Lever (10) Lymfe (3) Lymfecongestie (6) Lymfestelsel (2) Maagzuur (4) Magnesium (5) Mammografie (5) Melatonine (2) Microcalcificaties (2) mineralen (6) Mondgezondheid (3) Morley Robbins (5) Oestrogeen (3) Oestrogeenbalans (2) Oestrogeendominantie (12) Oligoscan (SO-check) (17) Ontstekingen (6) Opgeblazen gevoel (3) Overgewicht (4) Oxidatieve stress (5) PCOS (2) Pijnlijke borsten (5) Prijslijst (2) Progesteron (2) Retinol (4) Risico op borstkanker (15) Routebeschrijving (6) Schildklier (15) Slaap (7) Spijsvertering (7) Stemmingswisselingen (4) Stofwisseling (4) Stress (17) Stressmanagement (10) Thermografie (18) Vita K (2) Vitamine (2) Vitamine A (4) Vitamine B (2) Vitamine C (2) Vitamine D (3) Vitamine K2 (3) Vitaminen (2) Vitamin K (2) Voeding (3) Vrije radicalen (2) Vroege detectie (4) Zink (3) Zwolle (2)


Meest gelezen

Thermografie Amsterdam

DOE EEN TERUGBELVERZOEK

Door de drukte ben ik soms moeilijk bereikbaar.
Als je graag teruggebeld wilt worden dan kan dat.
Laat jouw nummer en een korte omschrijving hier achter.
Ik streef er naar om binnen drie werkdagen terug te bellen.

© 2022 Thermografie Amsterdam