MAGNESIUM

Magnesium

Op de thermografische foto’s is een tekort aan magnesium vaak goed zichtbaar aan de spanning in bijvoorbeeld de schouders en rug.

Magnesium is erg belangrijk voor het goed functioneren van 3.751 eiwitten! Elk eiwit heeft voldoende magnesium nodig om optimaal te werken. Magnesium is ook nodig om energie te maken in de ‘krebs-cyclus’. Om de juiste hoeveelheid magnesium te behouden, moeten de hoeveelheden ongebonden ijzer (in het weefsel) en de koper in balans zijn.

Het is belangrijk om geleidelijk aan “low en slow” magnesium toe te voegen. Als er een teveel aan magnesium is in het lichaam, kan dit een teken zijn van stress. In tegenstelling tot calcium, is magnesium het beste aanwezig binnen de cellen (het bloed) en weefsels.

Wist je dat magnesium calcium reguleert? 

Als er sprake is van verkalkingen in het lichaam, dan is er altijd een tekort aan magnesium.

Mocht er een tekort zijn aan magnesium, dan krijgt de lever stress en gaat het zink meer zink gebruiken. Ga dus niet met je zink aan de gang (bij een tekort) maar eerst met je magnesium.

Magnesium is een belangrijk mineraal dat het lichaam nodig heeft voor verschillende fysiologische functies. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies van magnesium:

 1. Energieproductie: Magnesium is betrokken bij de productie van energie in de cel, waardoor het helpt bij het verminderen van vermoeidheid en verbetering van de prestaties. Een gezond functionerend brein is afhankelijk van voldoende niveaus van magnesium in het lichaam. Magnesium heeft verschillende voordelen voor de gezondheid van het brein, waaronder het reguleren van neurotransmitters, onderhouden van de hersenstructuur, verminderen van ontstekingen, ondersteunen van energieproductie en verbeteren van geheugen en leren.
 2. Magnesium speelt een rol als cofactor bij het enzym dat cholesterol omzet in pregnenolon, de voorloper van alle steroïde hormonen, waaronder cortisol. Bovendien ondersteunt het de normale werking van de hypothalamus-hypofyse-bijnier (HPA) as.
 3. Magnesium ondersteunt de gezondheid van de schildklier. Het is essentieel voor de productie van schildklierhormoon. Het is ook ontstekingsremmend, wat helpt om de auto-immuunontsteking die de meeste schildklieraandoeningen ondersteunt, tot rust te brengen.
 4. Ondersteuning van geestelijke gezondheid: Magnesium is noodzakelijk voor een gezonde hersenfunctie en wordt geassocieerd met een verminderd risico op angst en depressie.
 5. Bevordering van de spier- en nerveus/ regulatie van de neuromusculaire activiteit: Magnesium helpt de spieren te ontspannen en de zenuwen te stimuleren, waardoor het helpt bij het voorkomen van spierkrampen en onrust. Magnesium is nodig voor de geleiding van zenuwimpulsen en de activiteit van spieren, inclusief het hart.
 6. Magnesium normaliseert de werking van progesteron op het centrale zenuwstelsel, waardoor het symptomen van PMDD, migraine en perimenopauze verlicht.
 7. Regulering van bloeddruk: Magnesium speelt een belangrijke rol in het reguleren van de bloeddruk door de bloedvaten te ontspannen en hun elasticiteit te verhogen, waardoor het helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten.
 8. Ondersteuning van het immuunsysteem: Magnesium is nodig voor een gezonde immuunfunctie en speelt een rol bij de productie van witte bloedcellen die infecties bestrijden.
 9. Magnesium vertraagt veroudering door telomeerverkorting te voorkomen, oxidatieve stress te verminderen en de productie van glutathion te verbeteren.
 10. Bouwstenen van botten en tanden: Magnesium helpt bij het opbouwen en onderhouden van gezonde botten, waardoor het helpt bij het voorkomen van osteoporose. 
 11. Regulatie van de elektrolytenbalans: Magnesium helpt bij de regulatie van de balans van elektrolyten in het lichaam, waaronder natrium en kalium.
 12. Regulatie van hormonen. Magnesium verlaagt de bloedsuikerspiegel en normaliseert insuline, regulering van de bloedsuikerspiegel en de productie van insuline.. Het is zo effectief bij het verbeteren van insulinegevoeligheid dat we magnesium “natuurlijke metformine” noem. Een gezonde insulinegevoeligheid betekent minder zin in suiker en een goede kans op omkering van PCOS. Een tekort aan magnesium kan leiden tot verminderde insulinegevoeligheid en een verhoogd risico op diabetes type 2, evenals ontstekingen en oxidatieve stress die kunnen bijdragen aan schade aan de alvleesklier en de ontwikkeling van pancreatitis. Magnesiumsuppletie kan helpen bij de behandeling van pancreatitis en het verbeteren van de insulinegevoeligheid en bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes type 2.
 13. Het helpt de hormoon- en slaapcycli te herstellen vooral wanneer het gecombineerd wordt met de aminozuren glycine en taurine.

Dit is slechts een beperkt overzicht van de vele functies van magnesium in het lichaam. Het is belangrijk om genoeg magnesium in de voeding op te nemen om te zorgen dat het lichaam optimaal functioneert.

Als de stressniveaus onder de huidige omstandigheden blijven stijgen, gebruikt ons lichaam meer  magnesium. 

Dit is een geweldig systeem, behalve als je het niet hebt 

wanneer je cheques uitschrijft die je niet kunt uitbetalen omdat er geen geld op de bank staat.”

Alles in de natuur heeft een balans en wanneer de balans wordt verstoord, is er compensatie en stress. 

🟨 Stress veroorzaakt verlies van magnesium.

🟨 Magnesiumverlies veroorzaakt elektrolytische verwarring.

🟨 Elektrolytische verwarring veroorzaakt energieverlies.

🟨 Energieverlies veroorzaakt celsterfte.

🟨Celsterfte veroorzaakt ontsteking.

🟨 Ontsteking veroorzaakt calcificatie‘s.

Controleer regelmatig je niveaus van magnesium  zie op de spanning op de foto op de schouder en rug. 

Controleer natrium – via de DO-check om te bepalen of de verhouding in balans is en of er aanvullende veranderingen nodig zijn. Houd er rekening mee dat dit proces tijd nodig heeft en dat het belangrijk is om geduld te hebben en te blijven volhouden.

Stap 1: Zorg voor een gezonde en uitgebalanceerde voeding.

Bronnen van  magnesium zijn:

 1. Groene bladgroenten: Spinazie, boerenkool, broccoli, etc.
 2. Noten en zaden: Amandelen, cashewnoten, sesamzaad, pompoenpitten, etc.
 3. Rauwe cacao
 4. Bessen: Bosbessen, aardbeien, bramen, etc.
 5. Vis: zalm, sardines, etc.
 6. Zuivel: Yoghurt, melk, kaas, etc.
 7. Banaan

Vermijd voedsel met hoge hoeveelheden suikers en zout. Voedsel met hoge hoeveelheden verwerkte suikers en zout kan bijdragen aan een onevenwichtige verhouding tussen natrium en magnesium in het lichaam, omdat het de afgifte van magnesium uit het lichaam kan bevorderen.

Stap 1: Houd stressniveaus in de gaten en probeer stress te verminderen door middel van ontspanningsoefeningen, meditatie, ademhalingsoefeningen, yoga of andere stressbeheersingsmethoden.

Om het lichaam weer in balans te brengen, is het belangrijk om een ​​hiërarchisch systeem te volgen, beginnend met het verminderen van stress en het verbeteren van de verhouding tussen natrium en magnesium. Hieronder vindt je stappen voor het implementeren van dit proces:

Stap 2: Neem gas terug. Pak je rust werk aan ondeligugend onrust

Stap 3: Begin met het aanvullen van uw natrium met de adrenal-cocktail 2-3 keer per dag om de verhouding tussen natrium en magnesium in balans te houden. https://youtu.be/LoSR-CMoH-A

Stap 4: Na 1-2 maanden begin je magnesium aan te vullen door middel van magnesiumspray op de onderkant van je voeten elke nacht of Magnesium / Epsomzout voetenbaden. Dit is een mildere manier van magnesiumsupplementatie, vooral voor mensen met chronische spijsverteringsproblemen.

Stap 5: Na ongeveer 3-6 maanden, kun je magnesiumsupplementen in de vorm van Malate of bisglycinaat toevoegen aan je dagelijkse routine. 

Op YouTube kun je ondertitels vinden door naar de video te gaan die je wilt bekijken en te kijken of er een ondertitel-icoon beschikbaar is. Dit icoon bevindt zich meestal rechtsonderin de video, naast de instellingen-knop (een tandwiel).

Angiogenese Artsen Asymmetrie Auto-immuunziekte Bloedsuikerspiegel Boobies Borstgezondheid borstkanker Darmen Detox Evaluatie Gal Gemotiveerd Hormoonverstoring Hotspots IJzer Jonge vrouwen Knobbel Koper Lever Lymfecongestie Lymfestelsel Oestrogeen Oestrogeendominantie Oligoscan (SO-check) Ontgifting Opgeblazen gevoel Oxidatieve stress Perimenopauze Presentatie Radiologen Risico op borstkanker Routebeschrijving Schildklier Stemmingswisselingen Stress Studies Sympathische zenuwstelsel Toxische belasting Verantwoordelijkheid Vitamine A Vitamine D Vitamine K2 Vroege detectie Zink


Meest gelezen

Thermografie Amsterdam

DOE EEN TERUGBELVERZOEK

Door de drukte ben ik soms moeilijk bereikbaar.
Als je graag teruggebeld wilt worden dan kan dat.
Laat jouw nummer en een korte omschrijving hier achter.
Ik streef er naar om binnen drie werkdagen terug te bellen.

© 2022 Thermografie Amsterdam