De AGE-reader: Cardiovasculaire risicofactoren en jouw echte leeftijd meten

Met onze AGE-reader van het Universitair Medisch Centrum Groningen is het mogelijk om een oordeel te geven over cardiovasculaire risicofactoren.

Jouw echte leeftijd: De conditie van het vaatstelsel

De AGE-reader meet cardiovasculaire risicofactoren

Met onze AGE-reader is het mogelijk om een oordeel te geven over cardiovasculaire risicofactoren. Het gaat hierbij om de aanwezigheid van versuikerde eiwitten in weefsel. Deze spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van hart- en vaatziekten en diabetes (en de complicaties ervan). Naar verloop van tijd bouwt het lichaam steeds meer versuikerde eiwitten op, maar deze ontwikkeling gaat sneller bij patiënten met aandoeningen als diabetes mellitus, nierfalen en hart- en vaatziekten. Daarnaast spelen ze een actieve rol bij de ontwikkeling van vasculaire complicaties.

Versuikerde eiwitten worden ook wel Advanced Glycation Endproducts genoemd, vandaar dan ook de naam AGE-reader.

Veroudering van de huid

AGE’s hopen zich tijdens uw leven op en spelen een centrale rol bij de ontwikkeling van rimpels en een verminderde elasticiteit van de huid, wat kan leiden tot een ouder uiterlijk.

Wat komt er uit de meting?

Het meetresultaat van de AGE Reader bestaat uit een eenvoudig te interpreteren rapport van het cardiovasculaire risico. Het meetresultaat wordt vergeleken met de referentiewaarden van gezonde proefpersonen en wordt weergegeven in een kleurgecodeerde grafiek. De groene en gele gebieden geven aan dat er geen verhoogd risico is. Als het meetresultaat zich in het oranje of rode gebied bevindt, duidt dit op een verhoogde accumulatie van AGE’s in het weefsel en daarmee op een verhoogd risico op het hebben of ontwikkelen van hart- en vaatziekten of diabetes of een indicator voor het hebben of ontwikkelen van rimpels, verlies van elasticiteit van de huid en een algemeen ouder uitziende huid.

Blog post:
Rineke Dijkinga, Anti-aging door gezonde kooktechnieken met minder AGEs

Video:
De uitvinder van de AGE reader, Prof. dr. Andries Smit over het meten van AGEs in de huid. De lezing vond plaats op 28 april in Amsterdam. Aanleiding was de verschijning van ‘Het anti-AGE-dieet’ van Helen Vlassara.

contact: doe een terugbelverzoek

Door drukte ben ik soms moeilijk bereikbaar.

Als je graag teruggebeld wilt worden dan kan dat. Laat jouw nummer en een korte omschrijving hier achter. Ik streef er naar om binnen drie werkdagen terug te bellen.

uw email
bevestig email

© 2019 Thermografie Amsterdam | Alle rechten voorbehouden | [email protected]

wpChatIcon