Iris_640 cropped vierkant

Niet zomaar een FLIR camera maar De Meditherm Iris 640 camera

De allernieuwste en enige Medische Thermografische camera bij Thermografie Amsterdam

Bij medische en klinische toepassingen zijn we meer geïnteresseerd in de cameraspecificaties met betrekking tot “vergelijkende” temperatuurnauwkeurigheid en -gevoeligheid, met name de stabiliteit en herhaalbaarheid in de loop van de tijd

Samenvatting:

Meditherm’s camera is ontworpen met specifieke specificaties en protocollen om nauwkeurige metingen te leveren in verschillende omgevingen. De nauwkeurigheid van de metingen hangt af van factoren zoals emissiviteit, omgevingstemperatuur, reflecterende oppervlakken, focus en spotgrootte. Delta T (ΔT) wordt gebruikt om het gekalibreerde potentieel van een camera te meten om “vergelijkende temperatuur” te meten. Het is belangrijk om te begrijpen dat de nauwkeurigheid en gevoeligheid van metingen in het veld kunnen verschillen van de nauwkeurigheid in een gecontroleerde laboratoriumomgeving.

Een-camera van Meditherm is niet zomaar een camera

Een-camera van Meditherm is niet zomaar een camera, omdat het is ontworpen met specifieke specificaties en protocollen om nauwkeurige metingen te leveren in verschillende omgevingen. Om de nauwkeurigheid van de metingen te waarborgen, moeten verschillende factoren in overweging worden genomen, zoals emissiviteit, omgevingstemperatuur, reflecterende oppervlakken, focus en spotgrootte. Het gekalibreerde potentieel van een camera om “vergelijkende temperatuur” te meten, wordt beschreven als Delta T (ΔT). Meditherm heeft meer dan twee decennia ervaring in het produceren van digitale infraroodthermische beeldvormingstechnologieën van hoge kwaliteit voor klinisch gebruik en biedt innovatieve beeldoplossingen.

Voor veel mensen die werken met infraroodcamera’s kan het lastig zijn om de relevantie en implicaties van de verschillende specificaties te begrijpen, met name het verschil tussen nauwkeurigheid en gevoeligheid en de verschillende termen die gebruikt worden om deze prestaties te beschrijven.

Hieronder worden enkele belangrijke factoren op een rij gezet die in overweging moeten worden genomen.

✔️De basisnauwkeurigheidsspecificatie van ±2ºC of 2% van een meting geldt voor een breed scala aan temperaturen die gemeten worden, met een reeks protocollen en omstandigheden die de nauwkeurigheid van de metingen kunnen beïnvloeden in vergelijking met een bekende “absolute temperatuur”. Een “absolute temperatuur” is een specifieke temperatuur die gekalibreerd is tegen dezelfde temperatuur die bekend staat als nauwkeurig (een gekalibreerde zwarte lichaamstemperatuur). Dit wordt gebruikt om de “gedeeltelijke fouten” te berekenen voor elke variabele van de temperatuurmeetvergelijking, zoals emissiviteit, gereflecteerde omgevingstemperatuur, transmissie, omgevingstemperatuur, camerareactie en nauwkeurigheid van de kalibrator (zwart lichaam) temperatuur.

✔️ De berekeningen en nauwkeurigheidsresultaten zijn alleen geldig voor de cameraprestaties tijdens het testen in een gecontroleerde laboratoriumomgeving met alle juiste protocollen en onder minimale normen. Dit is echter niet van toepassing op de nauwkeurigheid en gevoeligheid van metingen in het veld, vandaar de ±2ºC onzekerheid van de absolute temperatuur.

✔️ Bij medische en klinische toepassingen zijn we meer geïnteresseerd in de cameraspecificaties met betrekking tot “vergelijkende” temperatuurnauwkeurigheid en -gevoeligheid, met name de stabiliteit en herhaalbaarheid in de loop van de tijd voor de detectie van temperatuurveranderingen en differentiëlen die specifiek zijn voor veranderde fysiologie, in plaats van onstabiele cameraprestaties.

✔️ Met de juiste kalibratie en aandacht voor factoren zoals emissiviteit, omgevingstemperatuur, reflecterende oppervlakken, focus en spotgrootte kan de mogelijke foutenmarge voor het meten van “absolute temperatuur” binnen 1ºC liggen. Het gekalibreerde potentieel van een camera om “vergelijkende temperatuur” te meten, wordt beschreven als Delta T (ΔT), wat het verschil is tussen twee temperaturen of de temperatuurnauwkeurigheid van de meting.

Meditherm Inc. heeft meer dan twee decennia ervaring in het ontwerpen, produceren en distribueren van digitale infraroodthermische beeldvormingstechnologieën van hoge kwaliteit voor klinisch gebruik. De systemen van Meditherm staan bekend om hun bouwkwaliteit en betrouwbaarheid en blijven innovatieve beeldoplossingen bied

Anders dan bij andere aanbieders van medische thermografie werkt Thermografie Amsterdam alleen met een medische camera en uitsluitend samen met holistische artsen van het ACCT voor de interpretatie van jou foto’s. 

Is onze camera speciaal ontworpen en geoptimaliseerd om de temperaturen van het lichaam in beeld te brengen om zo de gevoeligheid, stabiliteit en reproduceerbaarheid te garanderen (zie onderaan de specificities).

De Meditherm Iris 640

Wat is er anders aan deze camera?

De beelden zijn prachtig. Hij werkt gewoon top.

Onze vorige camera was al meer dan wat nodig is voor medische thermografie maar deze doet daar nog een schepje bovenop. Een hogere resolutie én een snellere frame rate!

  • Resolutie: Het aantal pixels. Dat maakt het beeld scherper.
  • Frame rate: Het aantal beelden per seconde. Dat zegt iets over de kracht van de processor en het gebruiksgemak.

Hij is kleiner, gebruikt minder energie, heeft minder stekkers en komt met nieuwere software.

Hieronder een vergelijking tussen twee van mijn eigen beelden. De informatie is in beide foto’s is meer dan voldoende voor de artsen thermologen. Naast mijn positieve thermische veranderingen (ook ik blijf work in proces;-) ziet het er net wat strakker en mooier uit.
Zie je hoe de grote lijnen hetzelfde blijven

Impressie van het verschil

De foto’s blijven allemaal nog steeds naar dezelfde oncologen van het ACCT gaan ter interpretatie en blijven op één-honderdste graad per pixel nauwkeurig uitgemeten worden.

Compleet Meditherm Iris 640-systeem

Wij hopen dat wij nog jarenlang plezier van deze camera hebben en dat wij hiermee laten zien dat Thermografie Amsterdam met de apparatuur van Meditherm, de artsen van het ACCT en het interpretatienetwerk van EMI-interp uniek is in Nederland

Van harte welkom!

Afspraak maken (3) AGES (2) Amsterdam (2) Auto-immuunziekte (4) Barneveld (2) Bijnieren (3) Blauw Licht (2) Bloedarmoede (4) Bloedonderzoek (2) Bloedsuikerspiegel (9) Borstgezondheid (7) borstkanker (7) Boxtel (2) Calcificatie (3) Calcium (3) Ceruloplasmine (2) Cholesterol (3) Circadiaans Ritme (2) Circadian ritme (3) Cortisol (3) Darmen (7) Detox (6) Diabetes (6) DNA (2) Echografie (4) Endocrine disrupters (5) energie (11) Energieproductie (3) Enzymen (2) Estrogeen dominantie (3) Fibrocystic breast (6) Fibrotisch borstweefsel (6) Fysiologie (2) Gal (3) HbAic (3) Heerenveen (2) Hoge bloedruk (2) Hormoonhuishouding (10) Hormoonverstoring (7) IJzer (9) IJzerrecycling (2) IJzersupplementen (2) Immuunsysteem (6) Insuline (3) Insulineresistentie (7) Jodium (4) Kalium (2) Knobbel (2) Koper (8) Laaggradige Ontsteking (4) Levensstijl (7) Lever (10) Lymfe (3) Lymfecongestie (6) Lymfestelsel (2) Maagzuur (4) Magnesium (5) Mammografie (5) Melatonine (2) Microcalcificaties (2) mineralen (6) Mondgezondheid (3) Morley Robbins (5) Oestrogeen (3) Oestrogeenbalans (2) Oestrogeendominantie (12) Oligoscan (SO-check) (17) Ontstekingen (6) Opgeblazen gevoel (3) Overgewicht (4) Oxidatieve stress (5) PCOS (2) Pijnlijke borsten (5) Prijslijst (2) Progesteron (2) Retinol (4) Risico op borstkanker (15) Routebeschrijving (6) Schildklier (15) Slaap (7) Spijsvertering (7) Stemmingswisselingen (4) Stofwisseling (4) Stress (17) Stressmanagement (10) Thermografie (18) Vita K (2) Vitamine (2) Vitamine A (4) Vitamine B (2) Vitamine C (2) Vitamine D (3) Vitamine K2 (3) Vitaminen (2) Vitamin K (2) Voeding (3) Vrije radicalen (2) Vroege detectie (4) Zink (3) Zwolle (2)


Meest gelezen

Thermografie Amsterdam

DOE EEN TERUGBELVERZOEK

Door de drukte ben ik soms moeilijk bereikbaar.
Als je graag teruggebeld wilt worden dan kan dat.
Laat jouw nummer en een korte omschrijving hier achter.
Ik streef er naar om binnen drie werkdagen terug te bellen.

© 2022 Thermografie Amsterdam