Het Wonder van het Lymfestelsel

Voor ongekende Balans en Welzijn

Ben je ziek aan het worden? Je zou je lymfeklieren kunnen controleren.

Veel thermografie rapporten die wij zien, vermelden “lymfestagnatie”, wat wijst op het belang van een gezond lymfestelsel voor hormonale balans en algemeen welzijn. Dit toont aan hoe essentieel het is om bewustwording te creëren over de cruciale rol van het lymfestelsel en om actief stappen te ondernemen om dit systeem te ondersteunen en optimaliseren.

Het lymfestelsel, vaak over het hoofd gezien, is een kritisch systeem in ons lichaam, spelend als de centrale rol in ons immuunsysteem en ook cruciaal voor de regulatie van hormonen zoals oestrogeen en progesteron. Dit systeem verdient veel meer aandacht en zorg dan het vaak krijgt, gezien zijn significante rol in talloze lichaamsprocessen zoals groei, ontwikkeling, metabolisme, reproductie en stressmanagement.

Het lymfestelsel is als een heldere vloeistof die elke cel in ons lichaam omringt, met uitzondering van ons kraakbeen, nagels en haar. Het is zo alomtegenwoordig dat het vaak wordt omschreven als het “aquarium” van ons lichaam, waarin we letterlijk baden.

Waarom is het Lymfestelsel Belangrijk?

Voor mensen die lijden aan chronische ziekten zoals Lyme, Fibromyalgie, Chronische Vermoeidheid, IBS en Ziekte van Crohn, is er vaak een onderliggend lymfatisch probleem. Hoewel veel mensen langdurige gezondheidsproblemen ervaren, worden ze vaak als gezond beschouwd volgens de reguliere gezondheidsmaatstaven, waardoor ze in een voortdurende staat van ongemak en pijn verkeren. Dit wordt vaak hun “nieuwe normaal,” wat niet hoeft zo te zijn.

Een Persoonlijke Reis

Mijn persoonlijke ervaring met burn-out leidde me naar de ontdekking van de verstopping in mijn lymfestelsel. Ondanks talloze bezoeken aan verschillende artsen, kon niemand in de reguliere geneeskunde me helpen. Pas na een experimentele lymfemassage en thermografische foto’s ontdekte ik dat mijn lymfestelsel totaal verstopt was, wat resulteerde in een gevoel van enorme opluchting.

Lymfe en Chronische Pijn

Chronische pijn blijft vaak onbehandeld ondanks verschillende therapieën en medicijnen. Dit kan te wijten zijn aan het onvermogen van het lichaam om cellulair afval af te voeren, resulterend in aanhoudende ontsteking en pijn. Als dit niet uit het lichaam kan worden verwijderd, kan men niet herstellen. Het is te vergelijken met een overstromende prullenbak of een verstopte gootsteenafvoer; het leidt tot chaos.

Verbinding tussen Lymfe en Hersenen

Lymfe is ook verbonden met de hersenen. De hersenen kunnen niet optimaal functioneren als de lymfe disfunctioneel is. Hierdoor voelt men zich hopeloos, vermoeid, slecht geconcentreerd en overweldigd door het gebrek aan vooruitgang in het herstel. Thermografie is een effectieve methode om de lymfe te controleren.

Ayurveda en Lymfe

In contrast, Ayurveda, een oude geneeswijze, hecht groot belang aan het lymfestelsel, beschouwd als een van de zeven lichaamsweefsels en het eerste dat reageert op stress. Het Sanskrietwoord voor lymfe is “rasa”, dat vele betekenissen heeft, waaronder smaak, emotie, liefde, tevredenheid en water. Dit illustreert het brede spectrum en het belang van het lymfestelsel in ons lichaam en welzijn.

Invloed van Lymfestelsel op het Lichaam

  • Spijsvertering: Het lymfestelsel is betrokken bij de spijsvertering, ontgifting, en het afleveren van voedingsstoffen.
  • Hersenen en het centrale zenuwstelsel: Nieuw onderzoek wijst op het bestaan van glymfatische vaten die wijzen op een sterke link tussen het immuunsysteem en de functie van de hersenen en het centrale zenuwstelsel.
  • Emotionele gezondheid: Emotioneel trauma, stress, en slaapgebrek kunnen het lymfestelsel beïnvloeden en leiden tot stemmingswisselingen en geheugenproblemen.

Ayurvedische Lymfe Therapie

Ayurvedische lymfe therapie biedt een holistische benadering, bevordert de lymfestroom, ontgifting, en verjonging en is aangepast aan de unieke constitutie of dosha van de cliënt.

Vitamines in het Lymfestelsel

Het lymfestelsel transporteert vitamines A, D, E en K, die essentieel zijn voor onze gezondheid.

Emoties en het Lymfestelsel

Het lymfestelsel reflecteert onze emotionele staat, spiegelend hoe we de stroom van emoties omarmen en onze vaardigheid om gevoelens van verdriet en rouw uit te drukken.

Conclusie

Het lymfestelsel speelt een cruciale rol in ons welzijn. Het verzorgen en begrijpen van dit systeem kan leiden tot een gezonder, evenwichtiger leven, zowel fysiek als emotioneel.

Voor meer diepgaande informatie over het lymfestelsel, bezoek mijn blogs op Thermografie Amsterdam en typ Lymfe in de zoekbalk. Wees gezond en geef wat liefde aan je lymfestelsel!

Afspraak maken (3) AGES (2) Amsterdam (2) Auto-immuunziekte (4) Barneveld (2) Bijnieren (3) Blauw Licht (2) Bloedarmoede (4) Bloedonderzoek (2) Bloedsuikerspiegel (9) Borstgezondheid (7) borstkanker (7) Boxtel (2) Calcificatie (3) Calcium (3) Ceruloplasmine (2) Cholesterol (3) Circadiaans Ritme (2) Circadian ritme (3) Cortisol (3) Darmen (7) Detox (5) Diabetes (6) DNA (2) Echografie (4) Endocrine disrupters (5) energie (10) Energieproductie (2) Enzymen (2) Estrogeen dominantie (3) Fibrocystic breast (6) Fibrotisch borstweefsel (6) Fysiologie (2) Gal (3) HbAic (3) Heerenveen (2) Hoge bloedruk (2) Hormoonhuishouding (10) Hormoonverstoring (7) IJzer (9) IJzerrecycling (2) IJzersupplementen (2) Immuunsysteem (4) Insuline (3) Insulineresistentie (7) Jodium (4) Kalium (2) Knobbel (2) Koper (8) Laaggradige Ontsteking (4) Levensstijl (7) Lever (9) Lymfe (3) Lymfecongestie (6) Lymfestelsel (2) Maagzuur (4) Magnesium (5) Mammografie (5) Melatonine (2) Microcalcificaties (2) mineralen (6) Mondgezondheid (3) Morley Robbins (5) Oestrogeen (3) Oestrogeenbalans (2) Oestrogeendominantie (12) Oligoscan (SO-check) (17) Ontstekingen (6) Opgeblazen gevoel (3) Overgewicht (4) Oxidatieve stress (5) PCOS (2) Pijnlijke borsten (5) Prijslijst (2) Progesteron (2) Retinol (4) Risico op borstkanker (15) Routebeschrijving (6) Schildklier (15) Slaap (7) Spijsvertering (7) Stemmingswisselingen (4) Stofwisseling (4) Stress (17) Stressmanagement (10) Thermografie (18) Vita K (2) Vitamine (2) Vitamine A (4) Vitamine B (2) Vitamine C (2) Vitamine D (3) Vitamine K2 (3) Vitaminen (2) Vitamin K (2) Voeding (3) Vrije radicalen (2) Vroege detectie (4) Zink (3) Zwolle (2)


Meest gelezen

Thermografie Amsterdam

DOE EEN TERUGBELVERZOEK

Door de drukte ben ik soms moeilijk bereikbaar.
Als je graag teruggebeld wilt worden dan kan dat.
Laat jouw nummer en een korte omschrijving hier achter.
Ik streef er naar om binnen drie werkdagen terug te bellen.

© 2022 Thermografie Amsterdam