Intermittent Living Coach

Augustus 2020: Birgitte doet de opleiding tot Intermittent Living Coach bij KPNI België

Het motto voor intermittent living is dit:

“What doesn’t kill you, makes you stronger”

Wat betekent dit in de praktijk?
Vroeger stierven we vooral aan koude, hitte, infecties, hongersnood, uitdroging… Vandaag hebben we voor al deze “problemen” een oplossing gevonden maar er zijn nieuwe voor in de plaats gekomen.

Intermittent….?

Intermittent kun je in het Nederlands misschien wel het beste vertalen als sporadisch of met tussenpozen.

Intermittent Living betekent kortstondig het onaangename, oncomfortabele gaan opzoeken. Het is echter wel belangrijk om de controle te hebben over de duur en de frequentie van de prikkel. Er zijn een heel aantal prikkels die je sporadisch kunt ondergaan of juist weglaten. Denk hierbij aan warmte, kou, beweging en natuurlijk wat tegenwoordig heel populair is:

Intermittent fasting

Intermittent fasting of periodiek vasten is een patroon van eten en niet eten. Het vertelt je niet WAT je moet eten maar WANNEER je moet eten. Je kunt het daarom het beste omschrijven als een manier van eten, een eetpatroon.

  • Het is een hulpmiddel.
  • Het is geen dieet.
  • Het vertelt je niet wat je moet eten.
  • Het gaat niet om het verminderen van calorieën.
  • Het verandert wanneer je eet en wanneer je niet eet.
  • Periodiek vasten is een van de belangrijkste factoren als het gaat om gewichtsverlies.

Intermittent fasting en in-en-uit ketose gaan is optmaal

Met andere woorden metabool-flexibel zijn.

Ketosis, het verbranden van ketonen voor energie in plaats van koolhydraten en suiker

Als je periodiek vasten combineert met het ketogeen dieet zijn er grote gezondheidsvoordelen te behalen die zich bovendien vertalen in gewichtsverlies. Wij komen hier ongetwijfeld nog op terug. Ondertussen hoef je youtube maar even in te duiken om te worden overspoeld met video van keto dudes en keto dokters (zoals Dr Berg en Dr Hyman).

Hier is een voorzetje:

Tot snel!

Birgitte Brouwer

Misschien ook interessant…

De relatie tussen suiker, ons immuunsysteem en borstkanker

De relatie tussen suiker, ons immuunsysteem en borstkanker

Het wordt steeds duidelijker dat suiker invloed heeft op ons immuunsysteem en via die route ook op borstkanker. Op deze pagina zetten wij een aantal verbanden tussen suiker, insulineresistentie, ontstekingen en borstkanker op een rijtje. INHOUDSuikers zijn kryptonite...

Boxtel

Boxtel

Thermografie Amsterdam is nu ook aanwezig in Brabant, in de driehoek Den Bosch – Tilburg – Eindhoven!

Barneveld

Barneveld

Wij zijn heel trots dat wij nu kunnen aankondigen dat de thermografie van Meditherm nu ook beschikbaar is op een mooie locatie in het midden van het land in Barneveld.

Zwolle

Zwolle

Badhuiswal 8a8011 VZ ZwolleWij gaan thermografie aanbieden op een hele speciale plek in de prachtige stadsvilla van kunstenaar Marianne Gantzert. De 0.0 Art Gallery en het atelier Lab-Art.Scan de code Download de agenda-app Maak een afspraak!De agenda voor Zwolle...

Met de billen bloot

Met de billen bloot

Ja deze stap is gezet, of ik heb weer een ✅ gezet (zoals wij dit thuis zeggen,-). Het is al weer een tijdje geleden, mijn laatste bericht naar jullie. Ik heb weer zo veel te vertellen. Ik maak even een kleine inhoudsopgave: En ik zei altijd nee.Ja ik heb een...

Waarom het meten van je CRP een waardevolle aanvulling is op je thermografie onderzoek.

Waarom het meten van je CRP een waardevolle aanvulling is op je thermografie onderzoek.

Met de test voor hs-CRP ontdekken we chronische – ook wel “stille” – of “laaggradige” ontstekingen.

Met CRP bloedwaardes is het net als met thermografie mogelijk om aanwijzingen te vinden van ontstekingen. Thermografie doet dit door het zoeken naar warme plekken, de CRP-test doet dit door in het bloed te zoeken naar eiwitten die een ontsteking verraden.

Vitamine K2 gaat bontontkalking en aderverkalking tegen

Vitamine K2 gaat bontontkalking en aderverkalking tegen

Vitamine K2 Wij zeggen het al een tijdje maar onlangs kwamen wij op youtube een aantal videos tegen over vitamine K2. Hierin komt Professor Vermeer van de Universiteit van Maastricht aan het woord met een zeer opgetogen relaas over Vitamine K2. Het wordt nog net geen...