Vitamine D

dec 25, 2020 | SO-Check toelichting

Vitamine D

Je kunt niet over de preventie van borstkanker praten zonder het over vitamine D te hebben. Zo heb ik er hier al eerder over geschreven.
Om het belang van vitamine D (een steroïde hormoon) in perspectief te plaatsen, bedenk dan dat vitamine D  meer dan 100 genen in het lichaam beïnvloedt.

Je kunt vitamine D ook niet los van zichzelf beschouwen omdat er allerlei verbanden zijn.

Gecombineerde tekorten aan vitamine D en K2 geven extra hoge risico’s op een hoge bloedruk.
Ook Magnesium is in dit verhaal belangrijk want de enzymen die Vitamine D activeren zijn afhankelijk van Magnesium.
bij afwezigheid van vitamine B2 gaat de hydroxylasen defect.

Vitamine D en COVID-19

Het begint er steeds meer naar uit te zien dat een tekort aan vitamine D gelinkt is aan het overlijdensrisico van COVID-19. Zie daarvoor bijvoorbeeld dit artikel op Pubmed: Deficiency in COVID-19 Quadrupled Death Rate.

Advies:

  • Ter preventie van ademhalings-infectie(dus ook Corona): minimaal 40-60 IU vitamine D per kg lichaamsgewicht (Grober. Holick).

Dr. von Helden(Duitse vitamine D arts) adviseert 1000 IU per 10kg lichaamsgewicht.

Vitamine D calculator

Deze tool is handig om te bepalen hoeveel je zou moeten slikken. De ideale bloedwaarde om borstkanker te helpen voorkomen zit tussen de 150 en 200 nmol/l.

  • Na 3-6 maanden opnieuw testen.

Misschien ook interessant…

Eten ter ondersteuning van de lever: Ontgiftende voedingsmiddelen

Ontgiftende voedingsmiddelen ter ondersteuning van de lever Artisjok Bevordert de werking van de lever, gal en de spijsvertering. Walnoten Walnoten bevatten l-arginine, aminozuren, glutathion en omega-3 vetzuren die helpen de lever te ontgiften van ammoniak. Groene...

Het toxische rapport

Uitleg toxische metalen rapport De mogelijke gevolgen van een te hoge belasting van zware metalen zijn: laaggradige ontstekingen Welke voor 95% de oorzaak zijn voor het ontstaan van ziektes! Depressie/ niet lekker in je vel zitten.  Slecht presteren/ concentreren. Moe...

Mineralen

-Wat betekenen de mineralen Hieronder  kun je over de mineralen lezen in welke voedingsmiddelen deze in zitten. Daarbij moet je het volgende bedenken: In de biologische versie van een product zit meer van de gewenste stof omdat het meestal langzamer groeit en...

wpChatIcon