De Gevolgen van het Onvoldoende Rust Geven aan ons Lichaam.

De Gevolgen van het Onvoldoende Rust Geven aan ons Lichaam. 

Kan ons lichaam hertellen als het niet genoeg rust krijgt?

Het menselijk lichaam heeft tijd nodig om te herstellen en te genezen na perioden van stress en overbelasting. Als het lichaam niet genoeg rust en hersteltijd krijgt, kan dit leiden tot vermoeidheid, burn-out en andere mentale en fysieke gezondheidsproblemen.

Hoewel het lichaam zich kan aanpassen aan stress, heeft het nog steeds tijd nodig om te herstellen. Als we bijvoorbeeld niet genoeg slaap krijgen, kan ons lichaam zich hier op korte termijn aan aanpassen, maar op lange termijn kan dit leiden tot een verhoogd risico op gezondheidsproblemen.

Het is belangrijk om downtime en rust te prioriteren, zodat ons lichaam en geest de tijd krijgen om te herstellen en te genezen. Dit kan bijdragen aan het verminderen van stress en het voorkomen van gezondheidsproblemen. Door te zorgen voor voldoende slaap, ontspanning en zelfzorg, kunnen we ons immuunsysteem en onze algemene gezondheid versterken en een betere kwaliteit van leven bereiken.

Er zijn verschillende redenen waarom we in deze tijd meer rust nodig hebben dan onze overgrootouders

  1. Verhoogde werkdruk: In onze moderne samenleving werken we vaak lange uren en hebben we vaak meerdere banen en verantwoordelijkheden tegelijkertijd. Dit zorgt voor een hogere werkdruk en kan leiden tot chronische stress en vermoeidheid.
  2. Verhoogde digitale prikkels: We worden voortdurend blootgesteld aan digitale prikkels, zoals e-mails, sociale media, en pushmeldingen. Dit zorgt voor een constante staat van alertheid en kan leiden tot overprikkeling en vermoeidheid.
  3. Verhoogde druk om te presteren: In onze moderne samenleving worden we vaak aangemoedigd om constant te blijven presteren en onszelf te verbeteren. Dit zorgt voor een constante staat van stress en kan leiden tot vermoeidheid en burn-out.
  4. Verhoogde vervuiling: Onze moderne omgeving is vaak vervuild met luchtvervuiling, geluidsoverlast en andere verontreinigende stoffen. Dit kan leiden tot chronische gezondheidsproblemen en vermoeidheid.

Al deze factoren zorgen voor een verhoogde belasting van ons lichaam en geest, waardoor we meer rust en herstel nodig hebben om gezond te blijven en goed te functioneren. Onze overgrootouders hadden over het algemeen minder te maken met deze moderne stressfactoren en hadden daarom misschien minder rust nodig dan wij nu.

Wat is het werk van Nagoski:

Emily Nagoski is een holistisch arts en wetenschapper. Ze is auteur van het boek “Come as You Are: The Surprising New Science That Will Transform Your Sex Life” en “Burnout: The Secret to Unlocking the Stress Cycle”. Ze is ook een veelgevraagd spreker en heeft talloze lezingen en workshops gegeven over onderwerpen zoals seksuele gezondheid, stressmanagement en burn-outpreventie. Haar werk richt zich voornamelijk op het begrijpen en verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid van vrouwen.

Wat is haar methode?

Emily Nagoski gebruikt een holistische benadering in haar werk en onderzoek, wat betekent dat ze kijkt naar het complete plaatje van iemands gezondheid en welzijn. Ze richt zich niet alleen op de fysieke symptomen of problemen van een persoon, maar kijkt ook naar de psychologische, emotionele en sociale aspecten van hun leven.

Nagoski’s methode is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en onderzoek en heeft tot doel mensen te helpen een gezonde en gebalanceerde levensstijl te ontwikkelen. In haar boeken en lezingen benadrukt ze het belang van zelfzorg, rust, ontspanning en het erkennen en respecteren van de eigen grenzen.

Haar methode omvat vaak praktische tips en advies, evenals het delen van wetenschappelijke bevindingen op een toegankelijke en begrijpelijke manier. Ze stimuleert mensen om hun eigen lichaam en geest te begrijpen en te luisteren naar hun eigen behoeften en signalen, zodat ze beter voor zichzelf kunnen zorgen en zichzelf kunnen genezen.

Hoeveel rust hebben we nodig?

Volgens holistisch arts en wetenschapper Emily Nagoski zouden we minstens 42% van onze dag (zo’n 10 uur) moeten reserveren voor rust en herstel om in balans te zijn. Dit is nodig omdat het ervaren van stress door de toenemende hoeveelheid prikkels in onze snel veranderende wereld elk systeem in ons lichaam beïnvloedt en verstoort.

Nagoski raadt aan om voldoende slaap te krijgen, waarbij de grootste taartpunt van de 42% wordt ingenomen door nachtrust. De overige uren kunnen worden besteed aan andere rustgevende activiteiten, zoals verbinding en communicatie met anderen, beweging, aandachtig eten en ontspanning.

Het is belangrijk om te beseffen dat de stress en overprikkeling die we ervaren elk systeem in ons lichaam beïnvloeden en verstoren, zoals ons immuunsysteem, onze spijsvertering en ons hormoonstelsel. Om deze systemen optimaal te laten werken, is het volgens Nagoski noodzakelijk dat we 42% van onze dag reserveren voor rust.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat deze 42% slechts een richtlijn is. Iedereen is namelijk anders en de één heeft meer behoefte aan slaap of beweging dan de ander. Het allerbelangrijkste is dat je hier geen stress van krijgt, maar juist meer rust en ontspanning. Begin daarom met iets kleins, zoals dagelijks een half uur bewegen of aandachtig eten zonder afleiding. Elke kleine stap draagt bij aan meer rust en ontspanning voor ons lichaam en onze geest.

Volgens Emily Nagoski zou een ideale dag er als volgt uit kunnen zien om voldoende rust en herstel te krijgen

  1. Slaap: Reserveer voldoende tijd voor slaap. Volgens Nagoski is dit de grootste taartpunt van de 42% en heeft het lichaam voldoende slaap nodig om te herstellen.
  2. Verbinding en communicatie: Reserveer wat tijd voor verbinding en communicatie met anderen, zoals familie, vrienden of collega’s. Het hebben van een goed gesprek kan stress verlagen en bijdragen aan ons welzijn.
  3. Beweging: Reserveer tijd voor lichamelijke beweging, zoals wandelen, yoga of sporten. Lichamelijke beweging kan de kwaliteit van slaap verbeteren en bijdragen aan ons algehele welzijn.
  4. Aandachtig eten: Reserveer wat tijd om aandachtig te eten, zonder afleiding van technologie of andere activiteiten. Dit kan helpen om ons bewust te maken van wat we eten en ons lichaam de tijd geven om voedingsstoffen op te nemen.
  5. Wild Card: Reserveer tijd voor een activiteit naar keuze, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en behoefte. Dit kan bijvoorbeeld lezen, naar muziek luisteren, mediteren of iets anders zijn dat helpt bij het ontspannen en tot rust komen.

Nogmaals, het is belangrijk om te beseffen dat deze indeling slechts een richtlijn is en dat iedereen anders is. Het allerbelangrijkste is om voldoende rust en hersteltijd te nemen en te luisteren naar wat ons lichaam en geest nodig hebben om gezond en gebalanceerd te blijven.

Lees meer https://www.bol.com/nl/nl/p/burnout/9300000064448826/?Referrer=ADVNLGOO002008J&gbraid=0AAAAAD5OnmP7DjEg6ZmNUZ4epGBi7XDWt&gclid=Cj0KCQjwxMmhBhDJARIsANFGOSvClp8MVn_3rfzHW-dw-RA1sMgSryHoV0l2LEuAI2vClzhtN8ouZ7UaAoJxEALw_wcB

IMG_0362.jpeg

Afspraak maken (3) AGES (2) Alvleesklier (2) Amsterdam (2) Auto-immuunziekte (3) Barneveld (2) Bijnieren (2) Blauw Licht (2) Bloedarmoede (4) Bloedonderzoek (2) Bloedsuikerspiegel (8) Borstgezondheid (7) borstkanker (7) Boxtel (2) Calcificatie (3) Calcium (3) Ceruloplasmine (2) Cholesterol (3) Circadiaans Ritme (2) Circadian ritme (3) Cortisol (3) Darmen (7) Detox (5) Diabetes (5) DNA (2) Echografie (4) Endocrine disrupters (5) energie (9) Energieproductie (2) Estrogeen dominantie (3) Fibrocystic breast (6) Fibrotisch borstweefsel (6) Fysiologie (2) Gal (3) HbAic (3) Heerenveen (2) Hoge bloedruk (2) Hormoonhuishouding (10) Hormoonverstoring (7) IJzer (9) IJzerrecycling (2) IJzersupplementen (2) Immuunsysteem (4) Insuline (3) Insulineresistentie (6) Jodium (4) Kalium (2) Knobbel (2) Koper (8) Laaggradige Ontsteking (3) Levensstijl (6) Lever (8) Lymfe (3) Lymfecongestie (6) Lymfestelsel (2) Maagzuur (4) Magnesium (5) Mammografie (5) Melatonine (2) Microcalcificaties (2) mineralen (5) Mondgezondheid (3) Morley Robbins (5) Oestrogeen (3) Oestrogeendominantie (11) Oligoscan (SO-check) (16) Ontstekingen (6) Opgeblazen gevoel (3) Overgewicht (4) Oxidatieve stress (4) PCOS (2) Pijnlijke borsten (5) Preventie (2) Prijslijst (2) Progesteron (2) Retinol (4) Risico op borstkanker (15) Routebeschrijving (6) Schildklier (13) Slaap (7) Spijsvertering (7) Stemmingswisselingen (4) Stofwisseling (4) Stress (14) Stressmanagement (10) Thermografie (18) Vita K (2) Vitamine (2) Vitamine A (4) Vitamine B (2) Vitamine C (2) Vitamine D (3) Vitamine E (2) Vitamine K2 (3) Vitaminen (2) Voeding (2) Vrije radicalen (2) Vroege detectie (4) Zink (3) Zwolle (2)


Meest gelezen

Thermografie Amsterdam

DOE EEN TERUGBELVERZOEK

Door de drukte ben ik soms moeilijk bereikbaar.
Als je graag teruggebeld wilt worden dan kan dat.
Laat jouw nummer en een korte omschrijving hier achter.
Ik streef er naar om binnen drie werkdagen terug te bellen.

© 2022 Thermografie Amsterdam