Hoe herken je jezelf in deze zorgverlening jungle: Groentje, Geek of Gladiator?

Hoe herken je jezelf in deze zorgverlening jungle: Groentje, Geek of Gladiator?

Als inmiddels doorgewinterde zorgverlener voor vrouwen heb ik geleerd dat er eigenlijk drie types dames zijn die mijn wereld betreden:

  1. 🌱Groentjes in de functionele geneeskunde. Deze dames volgen wat mensen online en leren over manieren om hun gezondheid en hormonen te verbeteren, maar ze zijn compleet overweldigd. Er is zoveel informatie beschikbaar dat ze geen idee hebben wie ze kunnen vertrouwen of wat ze moeten geloven. Ze begrijpen nog niet helemaal wat er met hen aan de hand is en hoe ze zich beter kunnen voelen. En eerlijk gezegd, ze snappen ook niet waarom hun dokter hen niet kan helpen.
  2. 👩‍💻Dames die al van alles hebben gelezen over de gezondheid van vrouwen. Deze vrouwen volgen gezondheidspro’s online en zijn al bij één of twee beoefenaars geweest… (of drie, of vier!). Ze eten een gezond – en hebben wat testen en bloedonderzoeken gedaan. Maar toch voelen ze zich ontmoedigd. Ze weten niet zeker of ze wel “gemaakt” kunnen worden en raken teleurgesteld in hun zoektocht naar de juiste beoefenaar die hen kan helpen. Ze zijn wat afwachtend en onzeker, en eigenlijk gewoon een beetje pissig.
  3. 🧢Dappere dames die hun angsten hebben overwonnen en eindelijk voor zichzelf opkomen. Deze vrouwen zetten zich volledig in voor hun gezondheid en zijn vastbesloten om veranderingen aan te brengen. Ze begrijpen volledig wat “functionele gezondheid” inhoudt en weten dat werken met verschillende beoefenaars in stukjes en beetjes gewoon niet werkt. Ze hebben de benodigde inspanning geleverd, het harde werk gedaan, vertrouwd op de opgeleide professionals en hierdoor enorme stappen voorwaarts gezet. En nu voelen ze zich beter dan ooit tevoren.

Dus, welk type dame ben jij?

Functionele gezondheid is een benadering van gezondheidszorg die zich richt op de onderliggende oorzaken van ziekte en disfunctie in het lichaam, in plaats van alleen de symptomen te behandelen. Het is gebaseerd op de principes van functionele geneeskunde en combineert elementen van verschillende disciplines, waaronder de reguliere geneeskunde, natuurgeneeskunde, voeding, beweging en stressmanagement. Functionele gezondheid is gericht op het begrijpen van de individuele gezondheid door analyse van lichaamsfuncties, genetica, leefstijl en omgevingsfactoren. Het doel van functionele gezondheid is om mensen te helpen zich goed te voelen en hun levenskwaliteit te verbeteren door de oorzaken van hun gezondheidsproblemen aan te pakken en te behandelen. Voor dappere dames die hun angsten hebben overwonnen en eindelijk voor zichzelf opkomen, kan functionele gezondheid enorme stappen voorwaarts betekenen en helpen bij het bereiken van hun gezondheidsdoelen.

Speciaal voor de Gladiators 🫵

Thermografie Amsterdam

DOE EEN TERUGBELVERZOEK

Door de drukte ben ik soms moeilijk bereikbaar.
Als je graag teruggebeld wilt worden dan kan dat.
Laat jouw nummer en een korte omschrijving hier achter.
Ik streef er naar om binnen drie werkdagen terug te bellen.

© 2022 Thermografie Amsterdam