Je darmen / lever als oorzaak van pijnlijke borsten

?? Ja.

De meeste mensen poepen niet dagelijks

🚽 Dagelijks poepen is letterlijk het elimineren van gifstoffen en afval uit het lichaam. Als we niet dagelijks poepen, verwijderen we het afval niet. Dit leidt tot afval dat zich ophoopt, fermenteert en rotten in het lichaam. 👋 Hallo, lekkende darm, bacteriële overgroei en endotoxine.⁣ Deze problemen kunnen op hun beurt leiden tot andere gezondheidsproblemen en een verstoorde spijsvertering. Het is daarom belangrijk om gezonde eet- en toiletgewoonten te ontwikkelen en te bevorderen om het verwijderen van afval en gifstoffen uit het lichaam te bevorderen.

Dagelijkse ontlasting zorgt ervoor dat oude hormonen zoals oestrogeen het lichaam uitgeleid worden via de ontlasting. Als we niet elke dag poepen, krijgen we te maken met een overmaat aan oestrogeen. Wanneer oestrogeen hoog zijn, is cortisol ook hoog 😳. Kan je het woord “gestrest” zeggen? ⁣

Oorzaken van chronische verstopping 💩

Er zijn veel verschillende oorzaken van chronische verstopping, zoals:

stress, dysbiose/darminfecties, voedselgevoeligheid, slechte voeding, mineralentekorten, hypothyreoïdie, hormonale onevenwichtigheden, te weinig vet in het dieet, uitdroging, onbeweeglijkheid, te weinig of teveel vezels, reizen, medicijnen en supplementen, darmobstructies, fysieke problemen en zelfs emoties als wrok.

De lever is verantwoordelijk voor het verwerken van hormonen, waaronder oestrogeen. 

Dit gebeurt door middel van verschillende stappen, waaronder:

 1. Conjugatie: In de lever worden oestrogenen geconjugeerd, wat betekent dat er chemische groepen aan hen worden toegevoegd om hen beter verwerkbaar te maken.
 2. Glucuronideren: Vervolgens worden de geconjugeerde oestrogenen geglucuronideerd door het toevoegen van glucose-achtige moleculen. Dit maakt de hormonen nog beter oplosbaar, waardoor ze gemakkelijker uit het lichaam kunnen worden verwijderd.
 3. Afvoer via de gal: Na conjugatie en glucuronidering worden de oestrogeen naar de gal gevoerd, waar ze worden uitgescheiden via de ontlasting.
 4. Een deel van de uitscheiding gaat via de nieren: En worden uitgescheiden de urine.

Volgens sommige schattingen is ongeveer tweederde van de borstkankers gevoelig voor oestrogeen

Na een behandeling voor een oestrogeengevoelige borstkanker krijg je vaak tamoxifen voorgeschreven.. Dit betekent dat de groei en ontwikkeling van deze tumoren wordt beïnvloed door de aanwezigheid van oestrogeen in het lichaam. Hormonale behandelingen, zoals tamoxifen, richten zich specifiek op tumoren die gevoelig zijn voor oestrogeen.

Tamoxifen is een selectieve modulator van de oestrogeenreceptor (SERM) en werkt door zich aan te hechten aan de oestrogeenreceptoren, waardoor de binding van oestrogeen met de receptoren wordt geblokkeerd.

De lever is een druk baasje en heeft veel verschillende functies in het lichaam waaronder de Sulfoconjugatie.

De sulfoconjugatie-index is een maat voor de vermogen om afvalstoffen en medicijnen via sulfoconjugatie te metaboliseren. Dit is belangrijk voor het afbreken van bepaalde stoffen in het lichaam. Sulfoconjugatie is een cruciale stap in het verwerken van bepaalde stoffen, waaronder oestrogenen, medicijnen en afval, uit het lichaam. Het functioneren van sulfoconjugatie kan worden gemeten met de SO-CHECK.

Er zijn verschillende manieren om de Sulfoconjugatie-index te verbeteren:

 1. Regelmatig bewegen en eten van een gezonde voeding zoals onze overgrootouders aten.
 2. Verminderen van stress: Stress kan de sulfoconjugatie negatief beïnvloeden en het verhogen van de stressniveaus kan leiden tot een daling van de Sulfoconjugatie-index. Verminderen van stress door middel van ontspanningstechnieken, zoals meditatie en yoga, kan helpen bij het verbeteren van de sulfoconjugatie.
 3. Sommige medicijnen kunnen de sulfoconjugatie belemmeren.

Voedingsmiddelen en supplementen die kunnen helpen bij het verbeteren van de sulfoconjugatie-index:

 1. Groenten en fruit: Groenten en fruit zijn rijk aan antioxidanten en mineralen, die kunnen helpen bij het ondersteunen van de leverfunctie.
 2. Proteïnen: Proteïnen zijn belangrijk voor de lever om te helpen bij de afbraak van afvalstoffen.
 3. Zwavelrijke voedingsmiddelen: Zwavel is een belangrijk mineraal voor de lever en wordt gebruikt in de sulfoconjugatie-reactie. Voedingsmiddelen zoals eieren, uien en knoflook zijn rijk aan zwavel. Denk ook aan het voetenbadje met epson-zouten.
 4. Molybdeen is een mineraal dat betrokken is bij de sulfoconjugatie-reactie en is te vinden in voedingsmiddelen zoals bonen en linzen ook te meten via de SO-CHECK. Suppletie van deze word niet aangeraden.
 5. N-acetylcysteïne (NAC): is een antioxidant en wordt soms gebruikt als supplement om de leverfunctie te ondersteunen en te verbeteren.
 6. Lees ook het blog over de GAL

⁣ Poep je niet elke dag?

Heb je geen eetlust?

Voel je je weleens een beetje opgeblazen winderig?

Voel je weleens dat je op het toilet zit, maar dat er bijna niets uitkomt?

Of moet je soms persen tijdens het poepen? ⁣

Dat, mensen, is verstopping 😖 Verstopping betekent moeilijk of niet genoeg gezonde ontlasting per dag hebben. De ontlasting zou een mooie diepbruine kleur moeten hebben en eruitzien als een sigaret. Als je het zou wegen, zou het ongeveer 500 gram moeten zijn.

De conventionele geneeskunde voor een correcte uitscheiding is slechts 3 ontlasting per WEEK 🤯 en dat is helemaal verkeerd!⁣⁣

🚽Verstopping leidt tot irritatie en ontsteking van de darmen. Bedenk dat als je afval niet afvoert, je feitelijk vol zit met afval en dit veroorzaakt stress voor de darmen. Dit belemmert niet alleen de darmen, maar ook de gezondheid van de lever en de gal.

Een slechte spijsvertering beïnvloedt de stofwisseling op grote schaal. Zoals we weten, beïnvloedt de spijsvertering de stofwisseling, net zoals een trage stofwisseling tot vertraging van de doorvoerstijd in de darmen leidt en bam, verstopping ontstaat.

Waarom dagelijks poepen verder belangrijk is ⬇️

🚽 Bij constipatie kan de opname van voedingsstoffen worden belemmerd. Dit komt omdat harde ontlasting langer in het lichaam verblijft en de absorptie van voedingsstoffen door de darmen vertraagt. Hierdoor kunnen sommige voedingsstoffen niet volledig worden opgenomen, wat kan leiden tot een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen in het lichaam.

Daarnaast kan constipatie ook leiden tot ontstekingen in de darmen, wat de opname van voedingsstoffen verder kan verminderen. Het is daarom belangrijk om constipatie te behandelen om een normale darmfunctie te herstellen en de opname van voedingsstoffen te bevorderen.

🚽 Verstopping leidt tot irritatie en ontsteking van de darmen. Bedenk dat als je afval niet afvoert, je feitelijk vol zit met afval en dit veroorzaakt stress voor de darmen. Dit belemmert niet alleen de darmen, maar ook de gezondheid van de lever en gde galblaas.

Een slechte spijsvertering beïnvloedt de stofwisseling op grote schaal. Zoals we weten, beïnvloedt de spijsvertering de stofwisseling, net zoals een trage stofwisseling tot vertraging van de doorvoertijd in de darmen leidt en bam, verstopping ontstaat.

🚽 Je humeur en geestelijke gezondheid worden direct beïnvloed door je darmgezondheid (gut-hersenen connectie). Verstopping kan echt je humeur en geestelijke gezondheid beïnvloeden.


Thermografie Amsterdam

DOE EEN TERUGBELVERZOEK

Door de drukte ben ik soms moeilijk bereikbaar.
Als je graag teruggebeld wilt worden dan kan dat.
Laat jouw nummer en een korte omschrijving hier achter.
Ik streef er naar om binnen drie werkdagen terug te bellen.

© 2022 Thermografie Amsterdam