Een stukje van de puzzel

Een stukje van de Puzzel.

Omdat ook thermografie slechts een stukje van de puzzel laat zien wordt het geadviseerd om testen te combineren.

Zeker als je een verdikking of andere verandering in je borsten hebt waargenomen of als je pas rond je 50ste je eerste thermogram laat maken, is een echografie een goede optie. Thermografie geeft een mooi beeld van de fysiologie, ofwel de functie, terwijl een echo en/of mammografie een beeld geven van de anatomie, wat wil zeggen de structuur.

Fysiologische veranderingen gaan vooraf aan anatomische.

Het mooiste zou het zijn als je zou beginnen het het monitoren van je borsten vanaf je 25ste. Dan hebben we rond je 50ste al een hele film opgebouwd en jij hebt dan een bak met kennis opgedaan over jouw lichaam.

Wist je dat het wel 10 jaar kan duren voordat een tumor groot genoeg is om op een mammografie te zien is?

Zo zijn de mammografie en echografie ook niet bedoeld als preventieve onderzoeken maar om iets “hopelijk vroeg” te vinden om het te kunnen behandelen. Met thermografie kijken we naar de processen die hieraan vooraf gaan.

Begin je later dan kunnen we mogelijk oude ingekapselde (slapende) of nog langzame ontwikkelingen tumoren niet uitsluiten. Deze hoeven namelijk geen actieve bloedtoevoer meer te hebben.
Met een thermografie kunnen we ook geen microcalcificaties waarnemen. Deze geven namelijk geen warmte.

Dense breast wat wil zeggen veel klierweefsel, maakt dat er soms grote delen van de borsten niet geen helder beeld geven. Dit zien we nog veel na de overgang zeker als je borsten in die tijd zijn toegenomen in grote. Dit worden dan ook wel jonge borsten genoemd. Echter spreek ik dan van een hormonale disbalans.

Het beste zou het zijn als je zou beginnen met het monitoren van je borsten vanaf ongeveer je 25ste. Het is belangrijk dat je hormonaal volgroeid bent. Dan heb je rond je 50ste al een hele film opgebouwd en jij hebt dan een bak met kennis opgedaan over jouw lichaam.

Wist je dat het wel 10 jaar kan duren voordat een tumor groot genoeg is om op een mammografie te zien is?

Zo zijn de mammografie en echografie ook niet bedoeld als preventieve onderzoeken, maar om iets “hopelijk vroeg” te vinden om het te kunnen behandelen. Met thermografie kijken we naar de processen die hieraan voorafgaan.

Begin je later, dan kunnen we mogelijk oude ingekapselde (slapende) of nog langzame ontwikkelingen tumoren niet uitsluiten. Deze hoeven namelijk geen actieve bloedtoevoer meer te hebben. Met een thermografie kunnen we ook geen microcalcificaties waarnemen. Deze geven namelijk geen warmte.

Dense breast, wat wil zeggen veel klierweefsel en of collageen, maakt dat er soms grote delen van de borsten geen helder beeld geven. Dit zien we nog veel na de overgang, zeker als je borsten in die tijd zijn toegenomen in grootte. Dit worden dan ook wel jonge borsten genoemd. Echter, spreek ik dan van een hormonale disbalans. Zie het blog

Bij onderstaande de adressen kun je particulier terecht voor het maken van een echografie.

Echografie Waar kan ik een echografie laten maken?
1.  Haarlem. echoscan.nl 
2. Borstpoli in Amstelveen diverse vestigingen. borstpoli.nl Een afspraak kan worden gemaakt per email.
– Amstelveen: Parmentierlaan 72 bg: [email protected]
– Linschoten: Laan van Overvliet 9: [email protected]
– Rosmalen: Vincent van Goghlaan 1b: [email protected].net
3. Duitsland, 26831 Bunde. KMU Komplementäre & Integrative Medizin. praxis-uebersohn.de

Let wel deze artsen zijn niet bekend de resultaten van thermografie onderzoeken.

Thermografie Amsterdam

DOE EEN TERUGBELVERZOEK

Door de drukte ben ik soms moeilijk bereikbaar.
Als je graag teruggebeld wilt worden dan kan dat.
Laat jouw nummer en een korte omschrijving hier achter.
Ik streef er naar om binnen drie werkdagen terug te bellen.

© 2022 Thermografie Amsterdam